Categorie archief: Eredivisie

Mitchell Alsemgeest terug bij FvT

FvT-mannen-02

Mitchell Alsemgeest (27) keert komend seizoen weer terug bij FvT Rotterdam, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Alsemgeest zal zich voegen bij speler/coach Barry Wijers (32), Martin Khatchanov (18) en Patrick Oeij (21).

Laurens Tromer (19) speelt komend seizoen zoals eerder bekend werd in de Duitse derde Bundesliga bij TUS Xanten.

Doelstellingen naar beneden bijgesteld Bestuurslid Technische Zaken Alfred de Jong over de komst van Mitchell Alsemgeest: “Het vertrek van Laurens Tromer en de noodzakelijke bezuinigingsronde van de club, noopt ons simpelweg om onze doelstelling(en) voor het komende seizoen wat naar beneden bij te stellen. Toch rekenen we erop dat ons talent Martin Khatchanov komend seizoen een flinke stap zal zetten en samen met Barry en Patrick vormt hij een aardige basis voor de subtop in de eredivisie. Met Mitchell hebben we in ieder geval een vierde speler achter de hand, die tegen de mindere eredivisiespelers voor de nodige punten kan gaan zorgen. Daarbij past Mitchell als persoon uitstekend binnen het team en onze trainingsgroep en bezit hij al jaren een positieve binding met de club FvT.”

Hoofdsponsor zorgt voor minder topsportbudget De trotse club uit Rotterdam zal de komende tijd op zoek gaan naar een nieuwe hoofdsponsor, aangezien Installatiebedrijf Visser zal stoppen met financiële steun aan de twee eredivisiteams (ook de vrouwen spelen op het hoogste niveau in Nederland).

De Jong: “Gelukkig hebben de contracten met Schildersbedrijf Van der Ham en Rotterdam Topsport met een jaar verlengd. Maar toch betekent het afhaken van Visser ervoor, dat we noodgedwongen het topsportbudget, en dus de sportieve ambities, naar beneden hebben bijgesteld. We zijn wel erg blij dat we met de kernspelers succesvol tot contractverlengingen zijn gekomen.”

Bron: Tafeltennisprimeur.nl – 26 juni 2014

Stunt FvT blijft uit tegen Smash

Het was een kansloze missie van FvT / Visser v.d. Ham – Rotterdam om alsnog de finale te bereiken vande strijd om de landstitel: 1-2. FvT slaagde er in de return van de halve finale tegen Smash niet in de 4-1 nederlaag van vorige week goed te maken. Laurens Tromer zorgde met een 3-1 zege op Koen Hageraats voor een 1-0 voorsprong, maar door een 1-3 verlies van Martin Khatchanov op nationaal kampioen enkelspel Ewout Oostwouder werd het weer gelijk: 1-1. Het voor Smash ontbrekende tweede punt om zich voor de fnale tegen Taverzo te plaatsen, werd behaald door een 1-3 zege van Jonah Kahn op Barry Wijers.

Bron: Algemeen Dagblad – 10 mei 2014

FvT grijpt naast doelstelling

De kans is groot dat FvT / Visser-v.d. Ham Rotterdam de voor dit seizoen gedachte doelstelling niet zal halen: een plaats in de finale om het landskampioenschap. De eerste wedstrijd in de halve finale leverde zaterdag in Hattem tegen Smash een 4-1 nederlaag op. Smash heeft vrijdag in de return aan twee punten genoeg om de finale te bereiken. Tijdens de vrijdag in Rotterdam te spelen return heeft FvT nog een kleine kans op de finale: een 4-0 of een 4-1 zege, met in het laatste geval het gamevoordeel. In de reguliere competitie won FvT nog met 4-2 van Smash, maar dat zat er dit keer niet in. Laurens Tromer zorgde tegen Koen Hageraats voor het enige tegenpunt. Laurens was dichtbij een tweede score, maar liet tegen Ewout Oostwouder drie matchpoints onbenut. Barry Wijers en Patrick Oeij kwamen niet tot scoren. Wijers verloor met 3-2 van Jonah Kahn, terwijl Oeij zich tegen Oostwouder (3-0) en Kahn (3-1) gewonnen moest geven. Voor de naar de Duitse derde Bundesliga vertrekkende Laurens, heeft FvT nog geen versterking aangetrokken.

Bron: Algemeen Dagblad – 05 mei 2014

FvT zwaar onderuit in 1/2 finale play-offs

De tafeltennissers van FvT/Visser van der Ham Rotterdam hebben de 1e wedstrijd van de tweeluik in de halve finales van de play-offs om de landstitel tegen Smash Hattem onverwacht dik verloren (1-4).
Alleen een mirakel in de thuiswedstrijd aanstaande vrijdagavond 9 mei vanaf 19.30 uur in eigen zaal kan de Rotterdammers nog naar de grote finale om het landskampioenschap leiden.
In Hattem verloor Patrick Oeij de openingswedstrijd met 3-0 van Smash kopman Ewout Oostwouder, waarna FvT’s kopman Laurens Tromer middels een nipte zwaarbevochten overwinning (11-9) in de 5e game op Koen Hageraats de stand in evenwicht bracht (1-1).
Barry Wijers verloor vervolgens met 8-11 in de 5e game van Jonah Kahn (1-2), waarna Laurens Tromer in een fantastische pot nationaal kampioen Oostwouder leek te gaan kloppen en met 10-7 voor kwam in de 5e game. Oostwouder overleefde niet alleen de 3 match points maar won uiteindelijk deze cruciale partij en bracht de talrijke fans van Smash Hattem in extase (3-1). Jonah Kahn maakte met een overwinning in 4 games op Patrick Oeij de verrassing compleet.
Met deze 4-1 overwinning en een grote voorsprong qua game saldo in het voordeel van Smash lijkt het bereiken van de finale voor FvT verder weg dan ooit. Maar zolang er nog een kleine kans bestaat zullen de heren van FvT er vol voor blijven gaan. Het blijft sport en mirakels hebben we eerder meegemaakt in Rotterdam.
Kom de heren aanstaande vrijdag vanaf 19:30 uur aanmoedigen.

Bron: Web-site FvT – 04 mei 2014

Tafeltennissers FvT direct geplaatst voor halve finale

De mannen van FvT / Visser-van der Ham – Rotterdam deden gisteren (23-03-2014) goede zaken. Het thuisduel met Wijzenbeek/Westa eindigde in 3-3, waarmee de Rotterdamse tafeltennissers zich hebben geplaatst voor de halve finale.
Laurens Tromer was bij FvT weer de grote man, hij won met 3-0 van Liu Qiang en met gelijke cijfers van Martijn de Vries. Het derde punt kwam van Patrick Oeij tegen Boris de Vries. De aan zijn arm geblesseerde Barry Wijers verloor van Martijn de Vries en gaf de partij tegen Boris de Vries op. Wijers moest wel spelen, omdat Martin Khatchanov een rugblessure heeft.

Bron: Algemeen Dagblad – 24 maart 2014

Derby prooi voor FVT

FVT / Visser – v.d. Ham – Rotterdam heeft het gisteravond (14-03-12014) in de derby tegen Scyedam niet echt moeilijk gehad. Het werd een 4-2 zege voor de Rotterdamse nummer twee uit de eredivisie. Als FVT die plaats behoudt, staat het team op aanstaande 18 mei in de finale voor de landstitel.  Kopman Laurens Tromer was bij FVT de grote man, hij bond Jochem de Hoop en oud-Nederlands kampioen Casper ter Lüün met 3-1 aan zijn zegekar. “Wij hebben eigenlijk een paar punten laten liggen”, zei Tromer desondanks. “Het is wel een goede uitslag, maar Scyedam speelde ook nog zonder Michel de Boer. Als we scherper zijn pakken we nog twee punten”. De twee punten die FVT liet liggen, kwamen door nederlagen van Barry Wijers en Martin Khatchanov. Wijers verloor met 1-3 van Ter Lüün, en Khatchanov met dezelfde cijfers van Nermin Smajic. Na een 2-2 tussenstand, waren de winstpartijen van Khatchnov op De Hoop (3-0) voldoende voor de 4-2 zege.  “De doelstelling is de finale,” zo wist de na dit seizoen vertrekkende Tromer. “We staan er goed voor, maar moeten het niet te makkelijk opnemen”. Als FVT de finale haalt, wordt dat de herhaling van vorig jaar, FVT tegen Enjoy & Deploy / Taverzo.

Bron: Algemeen Dagblad – 15 maart 2014

Laurens Tromer ruilt FVT in voor Duitsland

Ook FVT / Visser – van der Ham Rotterdam ontkomt niet aan het vertrek van spelers uit het keurkorps, De Rotterdamse tafeltennisvereniging moet het volgend seizoen zonder Laurens Tromer doen. De 18-jarige Tromer had dit seizoen het kopmanschap van Barry Wijers overgenomen.

Tromer vertrekt naar Duitsland om in de derde Bundesliga bij een club te spelen waarvan hij de naam nog niet kan noemen. “Het niveau van de derde Bundesliga is een stuk hoger dan de Nederlandse eredivisie”, zo weet Tromer, nadat hij al diverse malen in Duitsland is wezen kijken. “Het wordt een heel nieuw team, dat de ambitie heeft om naar de tweede Bundesliga te promoveren”.

Tromer blijft op Papendal wonen en studeren en reist van daaruit naar zijn nieuwe club. “Ik heb er best zin in, het is een stuk sterker en beter voor mijn ambitie om hogerop te komen” aldus het talent. In de nationale competitie verloor Tromer dit seizoen pas twee keer van de Sloveen Jan Zibrat van landskampioen Enjoy & Deplay / Taverzo. Zibrat stapt daar trouwens ook op net als zijn Kroatische teamgenoot Borna Kovac.

Bij poulgenoot Scyedam gaven Michel de Boer en Casper ter Lüün vorige week aan te vertrekken bij de Schiedammers. Wie Tromer bij FVT gaat vervangen is nog niet bekend. Met Barry Wijers, Patrick Oeij en Martin Khatchanov hebben de Rotterdammers nog wel een team dat het niveau van de eredivisie aankan, maar niet om de prijzen zal strijden.

FVT won zaterdag 22 februari heel ruim, maar de 4-1 zege op debutant Hilversum kwam wel heel moeizaam tot stand.  Tromer won van Tycho Dekkers (3-2) en Nathan van der Lee (3-0). Oeij van invaller Arnoud Meijer (3-0) en Dekkers (3-2). Khatchanov verloor van Van der Lee.

Bron: Algemeen Dagblad – 24 februari 2014

Hilversum verliest van FvT

Zaterdag kon Hilversum geen potten breken in Rotterdam. Nathan van der Lee, Tycho Dekkers en invaller Arnoud Meijer moesten FvT/Visser-vd Ham Rotterdam met 4-1 feliciteren. De ene winstpartij kwam op naam van Van der Lee, die Martin Khatchanov versloeg.

Terechte uitslag

Veel meer heeft er niet ingezeten volgens Tycho Dekkers. “Ik verloor zelf twee keer in vijven, van Laurens Tromer en Patrick Oeij, maar op de beslissende momenten zijn zij net iets beter. Het was dus nipt, maar niet onverdiend.”

Rustig uitspelen tot kwartfinale

Voor Hilversum rest niets anders dan de competitie rustig uitspelen tot de kwartfinales. “Ja, rechtstreekse plaatsing is niet meer haalbaar, haha. Het is wel een raar systeem zo. De returnwedstrijden doen er eigenlijk alleen maar toe als je eerste of tweede wordt. Daarna moet je toch in de kwartfinales weer aantreden.”

Bron: Tafeltennisprimeur.nl – 23 februari 2014

Dekkers komt net te kort voor Hilversumse stunt

Ondanks de ruime 4-1 overwinning van FvT op Hilversum, kon de wedstrijd in Rotterdam een heel andere wending krijgen.

Man van de wedstrijd bij de bezoekers was ongetwijfeld Tycho Dekkers. Hij wist tegen zowel Laurens Tromer als Patrick Oeij een vijfde game af te dwingen, maar moest helaas telkens zijn meerdere erkennen in de spelers van de thuisploeg.

Nathan van der Lee wist het tweede duel in de Aad van Teylingenhal te winnen van Martin Khatchonov en kon zo de eer van Hilversum hoog houden. Invaller Arnoud Meijer verloor in drie games van Oeij.

4 - 1 FvT Visser-Van der Ham Rotterdam - Hilversum
1 - 0 Laurens TROMER (2) - Tycho DEKKERS (29) 3 - 2
1 - 1 Martin KHATCHANOV (12) - Nathan v/d LEE (15) 0 - 3
2 - 1 Patrick OEIJ (17) - Arnoud MEIJER (56) 3 - 0
3 - 1 Laurens TROMER (2) - Nathan v/d LEE (15) 3 - 0
4 - 1 Patrick OEIJ (17) - Tycho DEKKERS (29) 3 - 2

Bron: Tafeltennis.nu – 23 februari 2014

 

FvT Visser kan niet stunten tegen Enjoy & Deploy Taverzo

Einduitslag 1-4 voor Enjoy & Deploy Taverzo

Op vrijdagavond 7 februari 2014, speelde FvT/Visser – vd Ham – Rotterdam thuis tegen de huidige landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo. Ondanks de behoorlijke opkomst van toeschouwers was FvT niet in staat om de winst te pakken. FvT ligt met dit resultaat nog altijd op koers voor de 2e plaats en directe plaatsing voor 1/2 finale play-Offs.

Laurens Tromer trapte de avond af met een overtuigende overwinning op Rajko Gommers 3-0
(11-8, 11-7, 11-8). Daarna weet Patrick Oeij in zijn wedstrijd tegen Jan Zibrat goed weer werk te bieden, maar verliest desondanks met 1-3 (7-11, 11-6, 7-11, 7-11).

Martin Khatchanov speelde zijn eerste wedstrijd van de avond tegen de huidige nummer 1 van de ranglijst Borna Kovac en leek vanaf het begin te weinig geloof in winst te hebben. Volgens coach Alfred de Jong zat er veel meer in dan de 1-3 uitslag (08-11, 04-11, 11-09, 06-11).

In het duel tussen Tromer en Zibrat had Laurens in de derde game een stevige voorsprong van 10-0 , maar hij verliest uiteindelijke met 1-3 (03-11, 08-11, 11-05, 11-13).

Als laatste kwam Martin Khatchanov in actie tegen Rajko Gommers, maar kon weinig tegenstand bieden. De wedstrijd werd beslist met 0-3 voor Gommers (09-11, 06-11, 08-11).
Einduitslag 1-4 voor Enjoy & Deploy Taverzo.

De heren van FvT komen op 22 februari a.s. weer in actie. Dan tegen Hilversum.

De stand in poule A 

 Enjoy&Deploy Taverzo  3-12
 Wijzenbeekkled/Westa  3-7
 FvT  2-5
 Smash ’70 (H)  2-5
 Hilversum  2-3
 Scyedam  2-3

Bron: TTnieuws – 9 februari 2014