Categorie archief: Toernooien nationaal

Laurens Tromer wint 1e Nederlandse enkeltitel

In een finale tegen de nog verrassend sterk spelende Michel de Boer, wist Laurens in Zwolle zijn 1e Nationale kampioenstitel te winnen in het heren enkelspel.

De net als Britt Eerland uit Schiedam afkomstige Laurens kreeg niet de nummer 2 van de Nederlandse ranglijst Ewout Oostwouder tegenover zich maar degene waarvan Ewout in de halve finale had verloren en dat was oudgediende Michel de Boer. Michel zorgde door zijn duidelijke 4-0 zege voor een daverende verrassing want Ewout Oostwouder, die in de 2e bundesliga competitie speelt, is de laatste jaren meestal toch de sterkere. In de andere halve finale ging Laurens ten koste van oud-kampioen Barry Wijers (2012), met 4-2 door naar de finale.

De 45-jarige Michel de Boer, die in 2010 Nederlands kampioen werd, had in de finale weinig kans tegen zijn 20-jarige tegenstander. Hij kon 1 game winnen, maar was in de andere 4 games niet dichtbij gamewinst.

Laurens gaat volgend seizoen in de 2e bundesliga spelen bij de Duitse club TTC Ober-Erlenbach 1987 (die nog een kleine kans heeft op promotie naar de 1e bundesliga). Hij won afgelopen januari zijn 1e Masterstitel en nu dus zijn 1e Nederlandse kampioenschapstitel. Op dit moment is hij duidelijk de sterkste Nederlandse heer.

Bron: Tafeltennis.nu – 21 maart 2016

Laurens Tromer Nederlands kampioen 2016

Laurens Tromer is bij de heren de opvolger geworden van Ewout Oostwouder, die de afgelopen twee jaar er met de titel vandoor ging tijdens het NK Tafeltennis. De 20-jarige speler wist de dubbel te bemachtigen, na winst tijdens de Masters in januari.

De finale bij de heren was een bijzondere. Spelers Laurens Tromer en Michel de Boer waren twee weken eerder tijdens het WK Teams in Kuala Lumpur nog speler en coach. Tromer heeft echter in de finale laten zien dat de leerling de meester is geworden door in vijf games de overwinning binnen te halen.

Het duo Britt Eerland en Laurens Tromer is het jongste kampioenen duo tijdens het NK sinds Danny Heister en Emily Noor in 1992.

Bron: NTTB – 21 maart 2016

Laurens winaar Masters 2015

De heren finale van de Masters 2015 is een herhaling van de NK 2015 finale. Toen wist Ewout Oostwouder zijn titel te verdedigen. Ditmaal was het Laurens Tromer die in vijf games het betere spel op tafel kon leggen.

Laurens Tromer mag zich de winnaar van de Masters 2015 noemen. In de finale was de speler in vijf games te sterk voor de tweevoudig Nederlands kampioen Ewout Oostwouder. De eerste game ging gelijk op, waarna Laurens Tromer met 11-2 snel de tweede game ook wist te pakken. De derde game ging gelijk op en dit keer was deze spannende game voor Ewout Oostwouder. In de vierde en vijfde game bleef Laurens zeer sterk spelen en met tweemaal 11-6 was het Laurens Tromer die zich de nieuwe winnaar van de Masters mag noemen.

Ewout Oostwouder [1] – Laurens Tromer [2] 10-12 2-11 13-11 6-11 6-11 (1-4)

Tromer mocht zich vandaag terecht de winnaar noemen met eerder twee 4-0 overwinningen op Martijn de Vries en Rajko Gommers. Ewout Oostwouder won in de kwartfinale in vier games van Patrick Oeij en in de halve finale in vijf games van Michel de Boer.

Bron: NTTB – 03 januari 2016

Tromer wint top 8 toernooi


Laurens Tromer heeft zondag de eerste editie van het top 8-tafeltennistoernooi van Salamanders op zijn naam geschreven. De favoriet, die competitie speelt in Duitsland, versloeg in de finale in de hal aan de Veenbes in Wateringen Koen Hageraats met 4-1. In de poulefase was Hageraats juist nog de meerdere van de twee.

Michel de Boer legde beslag op de derde plaats. In de strijd om deze derde podiumplek wist de 45-jarige Hagenaar eenvoudig te winnen van Martijn de Vries met 4-0.

Het top 8-toernooi was een initiatief van Casper ter Luun, die met ingang van dit seizoen het eerste herenteam van Salamanders is komen versterken. Ter Luun overleefde, evenals zijn teamgenoot Jamshid Sedigh, de poulefase niet.

Bron: WOS – 31 augustus 2015

Salamanders top 8 prooi voor Laurens Tromer

Er was veel publieke belangstelling bij dit invitatietoernooi met een hele mooie bezetting van 8 topspelers.

Zo waren er 3 ex-Nederlandse kampioenen: Michel de Boer, Casper ter Luun en Martijn de Vries. Daarbij een van de rising stars in het Nederlandse heren tafeltennis en lokale favoriet Jamshid Sedigh. Tenslotte 4 jeugdige topspelers die zich nog volop ontwikkelen: Laurens Tromer, Koen Hageraats, Martin Khatchanov en Patrick Oeij.

Na het nodige vuurwerk in de poules stonden in de halve finales twee van de jeugdige toppers tegen 2 ex-Nederlandse kampioenen: Laurens tegen Michel en Martijn tegen Koen. Waar Laurens snel klaar was met Michel (4-0) had Koen iets meer moeite met Martijn (4-2). De 3e plaats werd daarna door Michel voor zich opgeeist.

De finale dus tussen 2 spelers die elkaar vanaf de welpenleeftijd al regelmatig in allerlei finales tegen zijn gekomen. Koen had in de poule van Laurens gewonnen, maar in de finale had Laurens het beste van het spel. Met mooi en direct aanvalsspel (op de foto een karakteristieke backhand aanval boven tafel) kon hij Koen steeds onder druk houden en weinig kansen geven. Koen vocht prima en werd na 0-3 beloond met gamewinst maar verder kwam hij niet. Laurens werd dus de glorieuze winnaar van het 1e Salamanders top 8 toernooi.

Van de organisatie is nog de volgende aanvulling:

Ondanks het bijzonder mooie weer waren zo’n 80 liefhebbers getuige van de 1e editie van het door Casper ter Luun georganiseerde Top 8 toernooi in de zaal van ttv. De Salamanders te Wateringen. Het idee om dit evenement te organiseren was ontstaan tijdens Casper’s introductie etentje eerder deze zomer. Zowel voor de spelers als het publiek was het transpireren, maar tot en met de finales werd het publiek getrakteerd op mooie partijen.

Er werd in 2 poules “best of five” gespeeld waarbij de beste 2 doorstroomden naar de halve finales. In poule A was de in de Duitse 3e Bundesliga spelende favoriet Laurens Tromer (3) uiteindelijk 2e omdat hij in een spannende 5-gamer van Koen Hageraats (18) verloor. De energieke Koen ging dus als 1e over samen met Laurens, ten koste van de hoger op ranglijst geplaatste flegmatieke Martin Khatchanov (8), alsmede de verbeten strijdende Casper ter Luun (16).

In poule B werd Michel de Boer (4) nummer 1, al was zijn overwinning op Martijn de Vries (10) eerder een tactische zet om in de kruisfinale Laurens Tromer te ontlopen. Beiden hadden het ontzettend moeilijk gehad tegen local hero Jamshid Sedigh (31), die in zijn eigen zaal nog nooit een partij verloren had. Aanvankelijk leek dat ook nu ook te gebeuren, maar hun vechtlust won het van zijn nonchalance. Patrick Oeij (11) verloor wel van Jamshid, beide uitgeschakelden maakten er een voor het publiek aantrekkelijke demonstratiepartij van met onmogelijke reddingen en scores.

In de halve finales, gespeeld volgens de “best of seven” formule won Laurens met 4-0 van de verbeten strijdende en goed blokkende Michel.

De andere halve finale werd een 4-2 overwinning voor de schijnbaar onvermoeibare Koen, die de trefzekere forehand van Martijn, met veel loopwerk, voortdurend goed wist te pareren of misschien wel uit te putten.

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Michel, die ergens toch nog voldoende energie vond om Martijn te verslaan.

De finale was de 2e ontmoeting tussen Laurens en Koen. Ook ditmaal werd het een duel in 5 games, maar nu won Laurens afgetekend met 4-1. Daarmee werd hij de eerste winnaar van dit Top 8 toernooi in de zaal van ttv. De Salamanders en ontving hij een fraaie beker. Vanwege het succes garandeerde de sponsor alvast een herhaling, volgend jaar wederom voorafgaand aan de competitieaanvang.

Bron: Tafeltennis.nu – 30 augustus 2015

Tromer en Eerland pakken zilver op NK

Laurens Tromer spelend voor het Duitse TuS Xanten (voorheen FvT Rotterdam) heeft zondag in Zwolle de finale van het NK tafeltennis verloren. De als eerste geplaatste Tromer verloor in de eindstrijd met 4-2 van Ewout Oostwouder, die als tweede was ingeschaald. De Schiedamse Britt Eerland (foto) verloor de damesfinale met 4-1 van Li Jie.

Met name de herenfinale was een spannende partij. Ondanks een slechte start (3-0), kwam Tromer knap terug tot 3-2. De zesde en laatste game werd echter een prooi voor Oostwouder (11-5). De eveneens uit Schiedam komende Laurens Tromer plaatste zich voor de finale door Rajko Gommers te verslaan. De kersverse Nederlands kampioen Oostwouder rekende in de halve finale af met FvT-speler Barry Wijers.

De 21-jarige Britt Eerland verloor zondag in de finale van de ervaren Li Jie. De Schiedamse won nog wel de eerste game met 11-9, maar verloor vervolgens de vier games daarna. Eerland was de eerste die de ervaren Jie een game afsnoepte.

De titels in het dubbelspel waren voor Kim Vermaas en Britt Eerland en bij de heren voor Nathan van der Lee en Cosmin Stan. Het duo Vermaas/Eerland won in de finale met een duidelijke 3-0 van Angelique Gertenbach en Melanie Biedrager. Bij de heren was het een spannende finale die uiteindelijk in de vijfde game werd beslist. In deze vijfde game redde het duo Patrick Oeij/Laurens Tromer het net niet.

Bron: RTV Rijnmond – 01 maart 2015

 

Ewout Oostwouder prolongeert nationale titel

IMGP0539

Ewout Oostwouder heeft zijn nationale titel bij de heren weten te prolongeren. In de finale was de 21-jarige speler in zes games te sterk voor Laurens Tromer.

De finale leek eenzijdig te worden na de eenvoudig 11-6 11-5 11-4 voorsprong van Ewout Oostwouder. Laurens Tromer wist zich echter te herpakken en met 8-11 en 9-11 kwam de game stand op 2-3. Toch was het Ewout Oostwouder die met 11-5 in de zesde game overtuigend zijn Nederlandse titel prolongeerde.

Ewout Oostwouder ken een sterk toernooi met slechts één verloren game tot de finale. In de tweede ronde en de kwartfinale was het 4-0 tegen zowel Stellan Smid als Nathan van der Lee. Barry Wijers bood meer weerwerk in de halve finale, maar kwam niet verder dan 1 game (4-1).

Laurens Tromer kende een moeilijkere weg naar de finale. In de tweede ronde won Laurens met 4-1 van Bas Hergelink, waarna hij in de kwartfinale met dezelfde cijfers van Cosmin Stan won. De halve finale was de lastigste partij met 4-2 winst tegen Rajko Gommers. Verlies in de finale betekende wederom een tweede plaats tijdens dit NK (eerder ook in het heren dubbel).

Bron: NTTB – 1 maart 2015

Ewout Ooswouder en Laurens Tromer in halve finale heren enkel

De finale bij de heren gaat dit jaar tussen titelverdediger Ewout Oostwouder en Laurens Tromer. Oostwouder won in de halve finale van Barry Wijers, terwijl Laurens Tromer van Rajko Gommers won.
laurens nk 2015 a

Ewout Oostwouder heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van het NK. Na winst op Stellan Smid (4-0), Nathan van der Lee (4-0) en Barry Wijers (4-1) kan Oostwouder zijn titel verdedigen. Ewout Oostwouder had het in de halve finale tegen Barry Wijers een stuk eenvoudiger dan Tromer tegen Gommers.

In de finale staat hij tegenover Laurens Tromer. Tromer won dit weekend achtereenvolgens van Bas Hergelink (4-1), Cosmin Stan (4-1) en Rajko Gommers (4-2). Hiermee staat hij voor het eerst in de finale van het NK. In de halve finale werd een spannende strijd uitgevochten met Rajko Gommers, die in de zesde game zelfs kansen had om een beslissende zevende game af te dwingen.

Bron: NTTB – 1 maart 2015 / foto: Patrick van Loon

Tromer, Wijers, Gommers en Oostwouder in halve finale enkelspel

Open Zeeuwse 2014

De halve finalisten bij de heren zijn bekend. Tijdens de eerste wedstrijden van de zondag wisten Laurens Tromer, Barry Wijers, Rajko Gommers en Ewout Oostwouder zich bij de laatste vier te plaatsen. De halve finales worden om 13.00 uur gespeeld.

Laurens Tromer was de eerste speler die de halve finale wist te bereiken, hij wist in vijf games van Cosmin Stan te winnen. Tegenstander in de halve finale is Rajko Gommers. Gommers was in een spannende partij in zeven games net te sterk voor Michel de Boer. Barry Wijers won in de kwartfinale eveneens in vijf games van teamgenoot Patrick Oeij.

De andere halve finale gaat tussen Barrij Wijers en Ewout Oostwouder. Wijers won in vijf games van teamgenoot Patrick Oeij. Ewout Oostwouder wist in vier games Nathan van der Lee aan de kant te zetten.

Bron: NTTB – 1 maart 2015

Laurens Tromer en Li Jie voeren plaatsingslijst NK aan

ostend masters 2014

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en de eerste ronde wedstrijden zijn bekend. Zaterdag 28 februari gaat het NK van start met Laurens Tromer en Li Jie als aanvoerders van de plaatsingslijsten van het enkelspel. In het dubbelspel zijn alle titelverdedigers als eerste geplaatst. Wie gaan er dit jaar met de nationale titels vandoor?

Dames
Bij de dames heeft het toernooi tot nu toe te maken met twee afmeldingen. Li Jiao meldde zich kort na de sluitingsdatum af, de Oranje-speelster is niet helemaal fit. Drie dagen voor het toernooi moest ook Rianne van Duin zich afmelden, de speelster heeft last van rugklachten. De afzegging van Li Jiao zorgt ervoor dat Li Jie voor het eerst in jaren als eerste is geplaatst tijdens het NK, plek 2 t/m 4 worden ingenomen door Britt Eerland, Yana Timina en Ana Gogorita. Linda Creemers, die voor het eerst sinds haar zwangerschap weer een toernooi speelt, is als vijfde geplaatst in Zwolle. Favoriet voor de titel lijkt vooraf Li Jie, al kunnen alle spelers uit de top 8 tot de lijst met favorieten gerekend worden. In het damestoernooi is er een groot aantal jonge speelsters dat de kans krijg om zich in Landstede in de kijker te spelen. Tanja Helle wist het NK B te winnen, Felicia Faas kreeg een wildcard en Lisette van Es mag als eerste reserve meespelen na de afmelding van Rianne van Duin.

Heren
De heren hebben tot nog een toe een volledig bezet NK. Laurens Tromer is voor de tweede keer, in zijn nog jonge carrière, als eerste geplaatst In Zwolle. Titelverdediger Ewout Oostwouder staat op plek 2 en Barry Wijers en Rajko Gommers maken de top 4 bij de heren compleet. Bij de heren is er een hele lijst met spelers die aanspraak kunnen maken op de titel. Naast de top 4 zijn de spelers uit de top 10 allemaal gevaarlijke outsiders. Het toernooi bij de heren kent een kleiner aantal deelnemers dan bij de dames, dit komt door het kleinere aantal spelers met aan A-licentie. Stellan Smid krijgt met een wildcard de kans om zijn goede vorm van de afgelopen weken te laten zien in het Theater van de Sport.

Dubbelspel
Door de afmelding van Rianne van Duin wordt er in het dames dubbel en het mixed dubbel aanstaande vrijdag opnieuw geloot. Met een nieuwe loting liggen de kansen heel anders. Wie zijn er, naast de titelverdedigers, de favorieten? Bij het herendubbel blijft het schema hetzelfde, titelverdedigers Barry Wijers en Martin Khatchanov zijn als eerste geplaatst, de finalisten van vorig jaar doen dit keer beiden met een andere partner mee. Koen Hageraats vormt met Ewout Oostwouder het tweede duo op de plaatsingslijst en Rajko Gommers vult samen met Martijn de Vries de top 3 aan.

Het volledige speelschema’s zijn terug te vinden op nttb.toernooi.nl. Zodra er vrijdagmiddag opnieuw is geloot in het dames dubbel en het mixed dubbel zullen de nieuwe schema’s gepubliceerd worden op nktafeltennis.nl, op nttb.toernooi.nl en natuurlijk in de NTTB evenementen app.

Bron: NTTB – 25 februari 2015