Categorie archief: Toernooien internationaal

Laurens Tromer zorgt op EK bijna voor een verrassing


Wellicht had de nummer 38 van de wereld Pär Gerrell, voordat hij vorige week aan het EK in het Russische Jekaterinenburg begon, nooit van Laurens Tromer(20) gehoord. Dat is voorbij, want de mondiale nummer 453, met Schiedamse roots, hield hem tot 3-3 bij en was dicht bij een stunt.

Eerder die week had hij zijn visitekaartje afgegeven door het grote aandeel, dat hij had in de promotie van het Nederlands team, met oud-Scyedam-speler Rajko Gommers, naar de tweede divisie. Gerrell was dus gewaarschuwd. Temeer omdat hij eerder de Belgische legende Saive uit het toernooi gespeeld had.

Tromer hield de Zweed lang bij om pas in een zinderende zevende game, waarin hij zelfs op match-point kwam, met 11-13 te capituleren. Dat belooft wat voor de toekomst. Daarvoor legde hij bij het toen nog niet met Korenbeurs gefuseerde NOAD en aangestuurd door Anton Pleysier, de basis. Vervolgens maakte hij de overstap naar TOGB en speelde vanaf 2007 bij het Rotterdamse FVT waarmee hij landskampioen werd. Inmiddels is hij een VWO-diploma rijker, verhuisde naar sportcentrum Papendal, studeert nog volop, speelt bij het Duitse SV Siek en traint, na het vertrek van sterke trainingspartners uit Papendal, in Denemarken, waar hij zich maandag weer meldde.

Overigens maakt succes hem niet overmoedig. “Eén zwaluw maakt geen lente”, probeert hij zijn opvallende optreden te relativeren. “De reacties waren leuk, maar om blijvend in beeld te komen, moet ik nog wat meer resultaten neerzetten.” En daar gaat hij gezien zijn passie en inzet zeker voor zorgen.

Bron:  Nieuwe Stadsblad – Gered Verver – 05-10-2015

Tromer dicht bij stunt op EK

Laurens Tromer

JEKATERINENBURG -Laurens Tromer was donderdagavond heel dicht bij een sensatie in de eerste ronde van de Europese kampioenschappen tafeltennis in Jekaterinenburg. De Nederlander die zich eerder op donderdag nog door het kwalificatietoernooi worstelde, bezorgde zijn veel hoger geplaatste Zweedse tegenstander Pär Gerell (nummer 38 van de wereld) zeven games lang veel werk en was op het eind zelf heel dicht bij de overwinning: 4-11 12-10 11-7 7-11 7-11 11-8 11-13.

Tromer was in Rusland ook al een belangrijke pion in het mannenteam dat in het landentoernooi al zijn partijen won en daarmee een stevige bijdrage had in de promotie van Oranje naar de tweede divisie (Challenge Division).

Rajko Gommers, Ewout Oostwouder en Michel de Boer haalden het hoofdtoernooi van individuele EK niet.

Bron: Telegraaf – 02 oktober 2015

Laurens Tromer strandt bij laatste 64 bij EK

Tegen de Europese topper Pär Gerell, de Zweedse nummer 1 en nummer 38 van de wereld, had Laurens een hele zware opgave.

Maar zijn goede vorm van de voorronde (3 x 3-1 winst waaronder tegen de Belgische legende Jean Michel Saive) bleek nog niet voorbij. Laurens sleepte er een 7e game uit en kreeg ook een matchpoint, maar moest toch de meer ervaren Zweed feliciteren (4-11, 12-10, 11-7, 7-11, 7-11, 11-8 en 11-13)

Laurens heeft hierdoor de nodige aandacht getrokken van media (NOS, AD, Telegraaf) en kenners en zal zelf hier veel moraal uit halen om zich verder te ontwikkelen. Het komende jaar speelt hij competitie in de 3e Bundesliga bij SV Siek, en dat is weer een heel ander podium waarop hij zich weer opnieuw zal willen laten zien.

Bron: Tafeltennis.nu – 02 oktober 2015

Wat een dikke pech voor Laurens

Laurens Tromer

Alles was goed gegaan voor Laurens Tromer. Ruime overwinningen in het landentoernooi. Gepromoveerd naar de tweede divisie. Een vlekkeloze kwalificatiepoule gespeeld met louter overwinningen (op onder andere Saive en een sterke Fransman).

En dan sta je ineens in het hoofdtoernooi. Je ontmoet een sterke Zweed, Pär Gerell, 9/16 geplaatst, nummer 38 van de wereld. Wat moet je daar nu tegenover stellen als je zelf 315 (!) plaatsen lager op de ranglijst staat. Het wordt een eenzijdig potje, toch?

Dat zullen sommige toeschouwers ook wel gedacht hebben. De werkelijkheid was dat Laurens Tromer net zo goed was als Gerell, hem het vuur na aan de schenen legde, er een beslissende zevende game uit sleepte en grote kansen had om te winnen. Het echter op de valreep mis met 13-11.

Eruit! Bitter! Maar hij mag ook trots zijn dat hij zo ver is gekomen als broekieop dit niveau. Hij weet nu dat het kan, dat hij uit de kelder kan klimmen en omhoog kan kijken.

Chapeau Laurens!

Laurens Tromer – Pär Gerell 3-4 (4-11 12-10 11-7 7-11 11-8 11-13)

Bron: Tafeltenis Nederland.nl – 01 oktober 2015

Laurens Tromer groepwinnaar op EK

Op het EK in Rusland zijn vijf van de zes Nederlanders gestart in de kwalificaties. Li Jie is in zowel het enkel- als dubbelspel direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Kim Vermaas, Laurens Tromer, Ewout Oostwouder, Rajko Gommers en Michel de Boer startten in de kwalificaties.

Laurens Tromer ongeslagen
Na een ongeslagen status in het teamtoernooi wist Laurens Tromer ook in de kwalificaties van het indiviuele toernooi ongeslagen te blijven. In Groep 23 wist Laurens van zowel Jean-Michel Saive (die daarna zich terugtrok uit het toernooi), Tristan Flore en Alfredas Udra te winnen.  Met deze groepswinst plaats de speler zich voor het hoofdtoernooi van het EK.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi staat Laurens Tromer tegenover de als nummer 9/16 geplaatst Pär Gerell uit Zweden. Deze wedstrijd wordt om 18.15 uur NL tijd gespeeld en is te volgen via de live score.

Gommers en Oostwouder eindigen op plaats drie
Ook Rajko Gommers en Ewout Oostwouder bleven in het teamtoernooi ongeslagen. In de kwalificaties van het indiviuele toernooi konden zij deze status niet vasthouden. Rajko Gommers won van Marko Jevtovic , maar verloor van Thomas Keinath en  Petyo Krastev.. Ewout Oostwouder won van Vladimir Radonjic en verloor van Benedek Olah (vorig jaar nog actie in de Nederlandse eredivisie) en Lubomir Pistej. Hiermee eindigden beide heren op een derde plaats, dit is niet voldoende voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Oostwouder wel door in dubbelspel
Ewout Oostwouder heeft met zijn partner Jan Zibrat wel het hoofdtoernooi weten te bereiken in het dubbelspel. Het duo bleef twee wedstrijden ongeslagen en kreeg een walkover, hiermee werden zij overtuigend groepswinnaar. Tegenstanders in de eerste ronde is het duo Stefan Fegerl/Joao Monteirp (als 9de geplaatst). De wedstrijd wordt op vrijdag 2 oktober gespeeld.

Kim Vermaas eveneens derde in kwalificatiepoule
Kim Vermaas speelde bij de dames in een kwalificatiepoule van vijf spelers. Na winst op Giorgia Piccolin en Rita Fins en verlies tegen Audrey Zarif en Dana Cechova eindigt ook Kim op een derde plaats in de kwalificatiepoule. Ook bij de dames is dit helaas niet genoeg voor plaatsing in het hoofdtoernooi. Omdat de speelster niet in het dubbelspel uitkomt is de speler uitgeschakeld op het EK.

Michel de Boer eindigt op plaats vier
Michel de Boer bleef tijdens het teamtoernooi aan de kant, maar kwam wel in actie tijdens het individuele toernooi. Er waren kansen voor de meest ervaren speler van het herenteam, maar helaas wist hij niet te winnen van Antoine Hachard, Diogo Chen en Darko Jorgic. Michel komt niet uit in het dubbelspel en is daarmee uitgeschakeld op het EK.

Bron: NTTB  – 01 oktober 2015

Laurens Tromer Top!

aktualisiert um 19.25 Uhr:

Sensation knapp verpasst…

Laurens Tromer vs. Pär Gerell

4-11,12-10,11-7,7-11,7-11,11-8,11-13

Breaking News…EM in Russland…

Siek´s niederländischer Neuzugang Laurens Tromer spielt aktuell bei der EM in Russland und sorgt dort für mächtig Furore. Der auf Weltranglistenplatz Nr. 453 notierte Sieker hatte es in seiner Qualifikationsgruppe mit TT-Legende Jean-Michel Saive (WRL 131), dem Franzosen Tristan Flore (WRL 168) und dem Litauer Alfredas Udra (WRL 396) zu tun.

Im ersten Gruppenspiel bezwang er den früheren belgischen Weltklassespieler Jean-Michel Saive mit 3:1 und später auch den 20jährigen Franzosen und vielfachen Medailliengewinner auf europäischer Jugend-Ebene, Tristan Flore, ebenfalls mit 3:1. Im abschließenden Gruppenspiel heute morgen bezwang er Udra mit dem gleichen Endresultat.

 

Am frühen Donnerstagabend geht es dann als krasser Außenseiter im KO-Feld gegen Schweden´s Nr. 1 Pär Gerrell, aktuell an 10 bei der EM gesetzt und auf WRL Position 38 gelistet.

ITTF

Success earlier in the proceedings, when alongside Ewout Oostwouder they won the Men’s Team Standard Division at the Liebherr 2015 ITTF-European Championships; it is step by step for Rajko Gommers and Laurens Tromer of the Netherlands in Ekaterinburg.

In their opening contest in the Men’s Doubles event, they experienced defeat against the Ukraine partnership of Oleksandr Didukh and Ivan Katkov; critics may say they should have won, more accurately they could have won.

They led 6-4 in the decisive fifth game before matters slipped from their hands (7-11, 11-5, 11-4, 4-11, 11-8), arguably the result illustrated the difference between the Standard Division where the Netherlands had won ever contest by three matches to nil and Ukraine who had finished in 16th and last place in the Championship Division.

Small Difference but Vital
The difference was not that great but there was a difference; at the vital moments in the deciding fifth game, the Ukraine duo remained stable and firm, the Netherlands duo perhaps just rushed matters a little, as they saw the finishing line in sight.

“They are more experienced than us”, said Laurens Tromer who, like Rajko Gommers, is 20 years old, as opposed the Ukrainian duo who are both over 10 years older. Oleksandr Didukh is 33 years of age; Ivan Katkov is just two years younger.

“Also, I think we became a little nervous, we made mistakes, we lost confidence”, added Laurens Tromer. “We made errors in counter top spin rallies, perhaps we should have tried to block more and play safer.”

Bitter Defeat
Rajko Gommers was in agreement.

“Maybe we just tried to force things too much”, said the young man who had suffered a bitter experience at the TMS European Team Championships one year ago in Lisbon.

In the vital match against Wales, to gain promotion to the Challenge Division, he was beaten by Ryan Jenkins; a match in which he elected for “Time Out” when trailing 7-8 in the deciding fifth game. Ryan Jenkins won the next four points and then on his second match point at 12-11 secured victory!

Worked Hard
“We have all worked so hard in the past year and I am sure we have made progress”, continued Rajko Gommers. “We have Li Jiao helping us, we are all learning such a lot from her; she has such a lot of experience and knowledge having played at the very highest levels.”

The young men from the Netherlands came so close against the Ukraine duo; a return match in six months’ time may realise a different result. The main factor is that they are now amongst the top 32 teams and depending on what decisions are made as to the future of the Team events at the European Championships; in two years’ time they can look forward to playing at a higher level.

A Target
“Top 25 maybe even top 20 is a goal”, concluded Rajko Gommers. “It should be possible.”

In Ekaterinburg there is enough evidence that the higher goal may well be achieved, the young men from the Netherlands have made notable progress in the past year.

At the next European Team Championships, they may well challenge the illustrious names.

Qualification
The Men’s Doubles event is organised in two stages, the pairs finishing in first place in each of the 12 groups advance to the main draw; four “Lucky Losers”, drawn at random from those in second place also progress to join the 16 seeds.

Bron: ITTF – 30 september 2015

Oranje heren promoveren naar de challenge division op EK

Het herenteam van coach Li Jiao heeft op het EK in Rusland promotie naar de Challenge Division (2de categorie) weten af te dwingen. Rajko Gommers, Ewout Oostwouder en Laurens Tromer bleven ook in de finale tegen Moldavië ongeslagen. Alle wedstrijden in het teamtoernooi werden met 3-0 gewonnen.

Nederland – Moldavië 3-0

Rajko Gommers – Denis Terna 9-11 11-7 11-5 11-5 (3-1)
Ewout Oostwouder – Andrei Putuntice 13-11 11-6 10-12 11-2 (3-1)
Laurens Tromer – Veniamin Dubrovin 11-7 11-4 11-9 (3-0)

Vanaf woensdag 30 september komen Rajko Gommers, Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Michel de Boer in actie tijdens het individuele toernooi. Loting voor dit evenement vindt plaats op 29 september.

Bron: NTTB – 28 september 2015

Oranje heren een overwinning verwijderd van promotie

De Oranje heren zijn goed op stoom in Rusland. Na de twee poulewedstrijden werd op de derde wedstrijddag ook in de knock-out fase eenvoudig gewonnen. Schotland, dat de heren vorig jaar nog afhield van promotie, werd met een duidelijke 3-0 aan de kant gezet. Maandag 28 september speelt het team van coach Li Jiao tegen Moldavie om winst in de Standard Division en promotie naar de Challenge Division (tweede categorie).

Nederland – Schotland 3-0
Rajko Gommers – Craig Howieson 11-8 11-5 11-5 (3-0)
Ewout Oostwouder – Christopher Wheeler 17-15 11-5 11-6 (3-0)
Laurens Tromer – Sean Doherty 11-5 11-4 11-3 (3-0)

De wedstrijd om de winst in de Standard Division wordt maandag 28 september om 13.00 uur NL tijd gespeeld. Het spelverloop zal via de live score te volgen zijn.

Bron: NTTB – 27 september 2015

Oranje heren groepswinnaar in standard division

De Oranje heren van coach Li Jiao zijn goed begonnen aan het EK in Rusland. In de eerste twee poulewedstrijden werd overtuigend van Cyprus en Azerbeidzjan gewonnen. In beide wedstrijden werd geen wedstrijd verloren (tweemaal 3-0). Dit betekent dat het team, met nog een poulewedstrijd te spelen, al zeker groepswinnaar is en vanaf zondag verder speelt om promotie naar de Challenge Division.

Nederland – Cyprus 3-0
Rajko Gommers – Angelov Hristonov Hristo 11-9 8-11 11-8 11-6 (3-1)
Ewout Oostwouder – Stephanos Gergoriou 11-4 11-8 12-10 (3-0)
Laurens Tromer – Andreas Efstathiou 11-8 11-4 11-7 (3-0)

Nederland – Azerbeidzjan 3-0
Rajko Gommers – Hilal Hasanov 11-7 11-6 13-11 (3-0)
Ewout Oostwouder – Khayal Hashimli 11-3 11-3 11-7 (3-0)
Laurens Tromer – Jafar Jafarzade 11-0 11-6 12-10 (3-0)

Alle uitslagen en het programma van de Nederlandse spelers zijn terug te vinden op de EK-pagina.

De eerste wedstrijden richting promotie naar de Challenge Division startten zondag 27 september om 7.00 uur NL tijd. Houd de website in de gaten voor precieze tijden en tegenstanders.

Bron: NTTB – 25 september 2015