Categorie archief: Algemeen

Demo bij VDO SE in Uithoorn

Op zaterdag 24 mei 2014 speelden Koen Hageraats en Laurens, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van tafeltennisvereniging VDO SE uit Uithoorn een demonstratiewedstrijd voor de jeugd.

Laurens en Koen, als echte entertainer, hadden er veel plezier in en de jeugd vond het geweldig!
Na de wedstrijd kon de jeugd een balletje slaan tegen Koen en Laurens.

Na de demonstratiewedstrijd nam Jonah Kahn het over met een service clinic voor de jeugdspelers.

Op de facebookpagina van VDO SE zijn wat foto’s en video’s van de demonstratie te zien.

zie: facebook VDO SE

Laurens op zoek naar nieuwe sportieve uitdaging

IMG_5536_1280Laurens Tromer, kopman van FvT/Visser-vd Ham-Rotterdam, heeft het topsportbestuur onlangs laten weten dat hij volgend seizoen graag een stap hogerop wil en zodoende als speler bij een Duitse club aan de slag gaat. Een vervelende, maar zeker geen onverwachte mededeling voor de Rotterdamse club die dit jaar haar 80 jarig bestaan viert.

FvT’s keurteam presteert op dit moment opnieuw uitstekend in de eredivisie en is onder leiding van een zeer goed presterende Laurens Tromer hard op weg om zich direct te plaatsen voor de 1/2 finale van de play-offs om de landstitel.
De 18-jarige Laurens Tromer heeft zich in het afgelopen jaar vanuit de eigen jeugdopleiding opgewerkt tot de nieuwe kopman bij FvT en hij heeft dit seizoen pas 2 wedstrijden op eredivisie niveau verloren. Tromer is komend weekend dan ook als 1e geplaatst in het heren enkelspel tijdens het NK te Zwolle en de grote favoriet voor de nationale titel bij de heren. Een overstap naar de sterkere Duitse competitie waarin Laurens Tromer veel meer weerstand krijgt is op zichzelf een logisch stap en goed voor zijn verdere ontwikkeling als speler. Tromer zal in de nationale toernooien onder de vlag van FvT spelen en daarmee blijft zijn waarde behouden voor de tafeltennissport in Nederland.
Voor de Rotterdammers is het vertrek van Laurens Tromer een gevoelige aderlating, maar bestuurslid Technische Zaken, Alfred de Jong, ziet nog genoeg toekomst perspectieven: “We gaan het verlies van Laurens Tromer volgend seizoen intern pogen op te vangen. De onlangs 18 jaar geworden Martin Khatchanov en de 20-jarige Patrick Oeij bezitten beiden nog over de nodige groeipotentie, terwijl een gemotiveerde Barry Wijers met zijn ervaring voor FvT zeker nog van waarde blijft op eredivisieniveau. Idealiter zouden we wel graag een 4e ambitieuze speler aan ons keurteam willen toevoegen, echter het feit dat wij als club graag zien dat een dergelijke speler op vaste regelmatige basis meetraint binnen onze club maakt dit streven uitermate lastig”.
Overigens verwacht de Jong dat de meeste eredivisieclubs de komende transferperiode niet sterker zullen worden. Meerdere eredivisieverenigingen moeten met een kleinere budget acteren, waardoor een aantal nationale topspelers lijken te kiezen voor een financieel aantrekkelijker avontuur in het buitenland (Duitsland). De Jong hierover: “FvT/Visser – vd Ham- Rotterdam houdt vast aan haar visie om jonge spelers bij voorkeur zelf binnen de club op te leiden en te begeleiden richting de nationale top. Onze trouwe sponsoren kunnen zich namelijk goed vinden in dit zeer herkenbare beleid en dat telt voor ons zwaar!”.

Bron: web-site FvT – 25 februari 2014

Laurens Tromer stijgt met stip

Vier spelers van het Rotterdamse FVT en Scyedam uit Schiedam staan op de nieuwe nationale ranglijst in de top-6. Bij de vrouwen heeft Britt Eerland alleen Chinese Li Jiao nog voor zich. De hoogst geklasseerde FVT-speelster is de Chinese Jie TIng (achtste). Bij de mannen is Michel de Boer (Scyedam) – hij steeg van vijf naar drie – achter de twee buitenlanders van Enjoy & Deploy / Taverzo, Borna Kovac en Leyi Lv, de eerste Nederlander op de ranglijst. Laurens Tromer, (FVT) heeft zijn progressie voortgezet, want hij steeg van de elfde naar de vierde plaats. Scyedam- nieuwkomer Casper ter Lüün is vijfde, terwijl Barry Wijers (FVT) op de zesde plek staat. Martin Khatchanov (FVT) nadert de top-10. De 17-jarige junior klom van de negentiende naar de dertiende plaats. Patrick Oeij (FVT) staat inmiddels in de top-20 (negentiende).

Bron : Algemeen Dagblad – 15 oktober 2013.

Laurens Tromer zet carriere op Papendal voort

Jonge FVT’er gaat intern op sportcentrum

Laurens Tromer neemt per direct zijn intrede in het sportcentrum Papendal. Het jonge talent van FVT gaat intern wonen en hoopt op deze manier een volgende stap in zijn nog prille carriére te maken.

Naast Tromer lijken ook een aantal andere generatie genoten de stap naar het nationale trainingsinstituut te maken. De geruchten hierover zijn erg sterk en de redactie hoopt spoedig de overige namen te publiceren die de overstap maken naar Papendal.

Bron : TTnieuws