Maandelijks archief: september 2013

Laurens Tromer redt gelijkspel FVT

In het team van FVT/Visser v.d. Ham – Rotterdam onderstreepte Laurens Tromer opnieuw zijn progressie. Hij bleef tegen Koen Hageraats (3-1) en Jonah Kahn (3-1) ongeslagen, waarmee hij de nederlaag tegen Smash’70 voorkwam. Patrick Oeij won van Ewout Oostwouder (3-2) en verloor van Koen Hageraats (0-3), terwijl Martin Khatchanov er tegen Jonah Kahn (1-3) en Ewout Oostwouder (0-3) niet aan kwam.  In de slotpartij zorgde Laurens Tromer tegen Jonah Kahn voor een 3-3 gelijkspel.

Bron : Algemeen Dagblad – 30 september 2013

FVT overleeft eerste ronde ETTU-cup ternauwernood

In het weekend van 7 en 8 september werd de eerste ronde van de ETTU-cup gespeeld. De heren van FvT Visser-Van der Ham Rotterdam waren ingeloot in de groep 3 met gastheer DT Diddeleng (Luxemburg), Yroni Givatayim (Israël) en TED Sport Club (Turkije).

Coach Alfred de Jong schatte de drie teams in als zware tegenstanders. “Om een beeld te geven van de onderlinge teamsterkte in punten op basis van de individuele spelerranking had het Yroni 4499 punten, Diddeleng 4364, FvT 3573 en TED Sport 2446.” De eerste drie teams uit de groep stoten door naar de tweede ronde op 19 en 20 oktober.

De Rotterdammers openden de gevechten zaterdagmiddag tegen Yroni Givatayim. Martin Khatchanov debuteerde na zijn Canadees avontuur en wist een 0-2 achterstand nog recht te zetten met een 11-9 overwinning in de vijfde game. Laurens Tromer leverde een boeiende strijd met mooie rally’s tegen Ben-Ari. Na een lange, gelijkopgaande strijd was het de man uit Israël die in vijf games net iets beter was. Patrick Oeij kwam als derde aan de bak. Hij startte heel goed en won snel de eerste twee games tegen Tauber. Daarna was de scherpte er echter af en ging de Israëliet beter spelen. Oeij vocht zich nog terug, maar kon een verlies in vijf games niet meer voorkomen. Laurens Tromer kon FvT nog in de wedstrijd houden, maar net als in zijn eerste partij was hij er vaak dichtbij, maar moest na vijf games toch Rabinovich feliciteren.
Lees verder

Barry Wijers blijft met lege handen

FVT/Visser-v.d. Ham verloor gisteren in Zoetermeer eervol van regerend landskampioen Enjoy&Deploy/Taverzo: 4-2.  Barry Wijers redde het niet tegen kopman Borna Kovac (3-0) en tegen Jan Zibrat 3-1).  Patrick Oeij won knap (1-3) van Rajko Gommers (ex FVT en ex Scyedam), maar verloor heel nipt van Borna Kovac (3-2).  Laurens Tromer verloor van Jan Zibrat (3-1) en scoorde eveneens tegen Rajko Gommers (0-3).

 

Bron : Algemeen Dagblad – 02 september 2013

Heren FVT nemen twee belangrijke punten mee uit Zoetermeer

Op de allereerste competitiedag in de eredivisie bij de heren zakten de mannen van FvT Visser-Van der Ham Rotterdam af naar Zoetermeer om tegen de volledig linkshandige ploeg van Enjoy&Deploy Taverzo te spelen. Bij FvT ontbrak Martin Khatchanov door zijn deelname aan het ITTF Junior Circuit in Vancouver (Canada) teneinde zich te kwalificeren voor de Olympische Jeugdspelen van 2014.

Coach Alfred de Jong heeft voorafgaand aan deze najaarscompetitie een gedegen voorbereiding georganiseerd in de Aad van Teylingenhal. Tijdens het vorige weekend trainde men op hoog niveau met spelers van TTC Sokah Hoboken (Antwerpen) en TTV Scyedam (Schiedam). Michiel de Korte en Marc Gijs (Sokah) verzorgden de trainingen. Ook bij de eigen coaches werd er afgelopen week dagelijks intensief getraind.

Taverzo en FvT beten het spits af in de herencompetitie “Nieuwe stijl”. Een belangrijke vernieuwing is de vrije opstelling van spelers. Hierdoor begonnen beide kopmannen tegen elkaar. Voorheen zouden zij elkaar pas na de pauze aan de wedstrijdtafel hebben ontmoet.

Deze wedstrijd had gelijkenissen met de finalewedstrijd van het voorjaarskampioenschap in mei jongstleden. Wijers kwam Vandaag op meerdere fronten tekort en Kovac won bijgevolg met duidelijke cijfers in drie games. Oeij kwam goed uit de startblokken in het tweede duel van de middag tegen Rajko Gommers. Hij zetten de thuisspeler constant onder druk en won de eerste twee games vrij snel met vaste hand. In de derde game kwam Gommers nog terug, maar in de vierde nam Oeij een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Lees verder

Enjoy & Deploy Taverzo – FVT/Visser-vdHam-Rotterdam

Vandaag speelde ik met FvT de eerste wedstrijd van het eredivisie seizoen. Nieuw aan dit seizoen is,  dat we dit jaar geen dubbel meer spelen en als we ons plaatsen voor de play-offs we voortaan best of five spelen. Ook is er dit seizoen sprake van een vrije opstelling.
De Tegenstander van zondag was Enjoy & Deploy Taverzo. Vorig jaar verloren we de finale om het landskampioenschap tegen Taverzo met 4-1.
Zelf speelde ik vandaag een twee redelijke wedstrijden. Ik begon tegen hun nieuwe aanwinst Jan Zibrat.  Uiteindelijk verloor ik met 3-1.  De laatste game met een beetje pech met 11-9. Ik was zelf wel tevreden hoe ik tegen een speler zoals Jan speelde. Mijn tweede wedstrijd was tegen Rajko Gommers. Ik speelde een bijna foutloze wedstrijd en pakte al mijn kansen goed. Mijn tegenstander haalde ook niet zijn gebruikelijke niveau. Patrick won ook van Gommers waardoor we uiteindelijk met 4-2 verloren.
Twee punten halen tegen dit team is op zich best een goed begin. Ik denk persoonlijk, dat veel andere teams heel moeilijk twee punten gaan halen tegen dit team.

Volgende week vrijdag tot en met zaterdag speel ik met FvT de ETTU Cup in Luxemburg. We spelen daar een poule van vier teams. Er gaan drie teams door, dus ik heb veel vertrouwen dat we de tweede ronde halen.

Voor wedstrijdverslagen en uitslagen zie de links hieronder:

www.ttcfvt.nl

http://tafeltennis.nu/index.php/nieuws/binnenland/eredivisie/2126-enjoy-deploy-taverzo-mist-dubbel-niet

http://tafeltennisprimeur.nl/titelhouder-taverzo-verslaat-fvt

4 - 2 Enjoy&Deploy    Taverzo - FvT Visser-Van    der Ham Rotterdam
1 - 0 Borna   KOVAC - Barry   WIJERS 3 - 0
1 - 1 Rajko   GOMMERS - Patrick   OEIJ 1 - 3
2 - 1 Jan ZIBRAT - Laurens   TROMER 3 - 1
3 - 1 Borna   KOVAC - Patrick   OEIJ 3 - 2
4 - 1 Jan ZIBRAT - Barry   WIJERS 3 - 1
4 - 2 Rajko   GOMMERS - Laurens   TROMER 0 - 3