Maandelijks archief: oktober 2013

FVT: einde aan Europees avontuur

FVT/Visser v.d. Ham – Rotterdam is er, zoals verwacht, niet in geslaagd om de derde ronde van de ETTU-Cup te bereiken. De rotterdamse tafeltennissers wonnen in het Spaanse Priego de Cordoba één wedstrijd en verloren er twee. Gastheer Club Cajasur Priego, dat verder bekert, was met 3-0 te sterk, terwijl het Tsjechische Sokol Kraluv Dvur met 3-2 werd verslagen. In het derde duel verloor FVT met 3-2 van CS Pristavu Campulung uit Roemenië, terwijl men nog met 2-0 had voorgestaan.

Bron : Algemeen Dagblad – 21 oktober 2013

Scyedam tegen FvT Visser-Van der Ham Rotterdam

Voormalig FvT’er Jochem de Hoop opende de wedstrijd met een verrassende nipte overwinning in vijf games tegen Barry Wijers. Vervolgens kwam FvT voor de eerste keer langszij na een moeizame winst in opnieuw vijf games van kopman Laurens Tromer tegen een tactisch slim spelende Nermin Smajic. Nationaal kampioen Casper ter Lüün versloeg vervolgens in vier games Patrick Oeij, waardoor Scyedam aan de pauze opnieuw op voorsprong stond.

Na de pauze versloeg Laurens Tromer in drie games Jochem de Hoop, maar weer was het Scyedam dat op voorsprong geraakte na winst in vijven van Ter Lüün op Barry Wijers. In de laatste wedstrijd van de dag zorgde Patrick Oeij – met een overwinning in vieren op Nermin Smajic – er voor dat de Rotterdammers met een gelijkspel naar huis konden. Beide clubs doen zo goede zaken voor de kwalificatie voor de play-offs in het voorjaar.

Coach Alfred de Jong was echter allerminst tevreden over het vertoonde spel. “We waren duidelijk niet scherp en fanatiek genoeg. Volgende week spelen we de tweede ronde in de Europacup en dan zal dit punt een heel stuk beter moeten. Anders worden we weggespeeld. Over het niveau van Barry Wijers maak ik mij nog geen zorgen, maar dat het vandaag niet goed was, lijkt mij duidelijk.”

Bron : Tafeltennis.nu – 15 oktober 2013

Laurens Tromer stijgt met stip

Vier spelers van het Rotterdamse FVT en Scyedam uit Schiedam staan op de nieuwe nationale ranglijst in de top-6. Bij de vrouwen heeft Britt Eerland alleen Chinese Li Jiao nog voor zich. De hoogst geklasseerde FVT-speelster is de Chinese Jie TIng (achtste). Bij de mannen is Michel de Boer (Scyedam) – hij steeg van vijf naar drie – achter de twee buitenlanders van Enjoy & Deploy / Taverzo, Borna Kovac en Leyi Lv, de eerste Nederlander op de ranglijst. Laurens Tromer, (FVT) heeft zijn progressie voortgezet, want hij steeg van de elfde naar de vierde plaats. Scyedam- nieuwkomer Casper ter Lüün is vijfde, terwijl Barry Wijers (FVT) op de zesde plek staat. Martin Khatchanov (FVT) nadert de top-10. De 17-jarige junior klom van de negentiende naar de dertiende plaats. Patrick Oeij (FVT) staat inmiddels in de top-20 (negentiende).

Bron : Algemeen Dagblad – 15 oktober 2013.

Gelijkspel Scyedam-FVT

Scyedam en FVT/Visser-v.d. Ham – Rotterdam deden niet voor elkaar onder. Het tafeltennisduel in de eredivisie eindigde op een 3-3 gelijkspel, waarbij de punten niet allemaal van de vooraf verwachte winnaars kwamen. Verrassend was dat FVT-troef Barry Wijers niet scoorde. Hij verloor van de voor het eerst winnende Jochem de Hoop (3-2) en Casper ter Lüün (3-2). Laurens Tromer is inmideels een zekerheidje voor FVT. Hij bond Nermin Smajic met moeite (2-3) en zijn oude FVT-maatje Jochem de Hoop vrij eenvoudig (0-3) aan Zijn zegekar. Omdat Casper ter Luun ook van Patrick Oeij won (3-1) ging het er in de slotpartij tussen Nermin Smajic en Patrick Oeij om, of Scyedam met 4-2 zou winnen, of Patrick Oeij er nog een gelijkspel uit kon slepen. Met zijn 1-3 zege bepaalde Patrick Oeij de eindstand op 3-3. Michel de Boer bleef als Coach aan de kant. “Ik hoef niet per se te spelen zo blijkt. Casper ter Lüün wint er twee en Jochem de Hoop heeft zijn kans gegrepen. Dit gelijkspel is een super prestatie.

Bron : Algemeen Dagblad – 14 oktober 2013

Tromer bij FVT de man in vorm

Laurens Tromer is dit seizoen de grote man aan de kant van FVT/Visser – Van der Ham – Rotterdam.  De 18-jarige speler van de Rotterdamse tafeltenniseredivisionist gaat zaterdag met zijn team op bezoek in Schiedam bij “buurman” Scyedam.  Tromer blaakt van het zelfvertrouwen.  De op Papendal woonachtige speler – hij combineert daar school en tafeltennis – is bezig aan een sterk seizoen.  Van zijn acht partijen tot nu toe in de eredivisie won hij er zeven. “Ik verloor in de eerste wedstrijd alleen van Jan Zibrat van Enjoy & Deplay/Taverzo.  Hij was nog net een maatje te groot.” Qua scores is Laurens Tromer routinier Barry Wijers inmiddels al voorbij, “Dat komt ook omdat Barry niet alle wedstrijden speelt. Hij vindt het geen probleem om ons als jonge en aankomende spelers te laten spelen.  Zonder Barry wonnen we al twee keer met 6-0,” geniet Tromer van de zeges op DTK’70 en Tafeltennis Zwolle.  Met zeventien punten uit vier wedstrijden staat FVT op de eerste plaats.  De derby wordt zaterdag in Schiedam bij Scyedam gespeeld.  Wat de opstellingen betreft, die van Scyedam is al zeker: Michel de Boer, Casper ter Lüün en Nermin Smajic.  Jochem de Hoop blijft aan de kant.  De opstelling van FVT staat nog niet vast.  Coach Alfred de Jong heeft de keuze uit Barry Wijers, Laurens Tromer, Martin Khatchanov en Patrick Oeij.  Tromer verwacht dat hij speelt.

Bron : Algemeen Dagblad – 10 oktober 2013