Maandelijks archief: november 2013

Tromer zet nummer een opzij

Lucky Loser Laurens Tromer zette vrijdagochtend in de beloftenreeks de grootst mogelijke stunt neer tijdens de Open van Duitsland door de nummer een uit te schakelen. In een fel gevecht met de Slovaak Pavel Sirucek, in oktober het nummer 89 van de wereld, was de speler van FvT in vier games de sterkste. De eerste game ging nog naar Sirucek (9-11), maar nadien kon de Slovaak geen enkele gamepoint meer veroveren (11-7, 11-8, 11-9). Tromer speelt in de tweede ronde tegen de Duitser Frederick Jost, die eveneens verrassend in vieren won van de Fransman Mehdi Bouloussa.

Bron: Tafeltennis.nu – 15 november 2013

Tromer zorgt voor eerste stunt tegen Indiër

De Oranjedelegatie kan bij de heren reeds een eerste stunt voorleggen. Laurens Tromer (ittf world ranking 592) wist als derde man in zijn poule verrassend zijn eerste groepswedstrijd te winnen.

De speler van het Rotterdamse FvT wist zich in zijn openingsduel voorbij de Indiër Harmeet Desai (ittf world ranking 263) te knokken. Laurens Tromer had daar zeven games voor nodig, waarbij hij telkens op voorsprong kwam maar de Desai drie keer langszij kon komen. In de zevende game was het verschil bijzonder klein tussen beide spelers, maar was het toch Laurens Tromer die met 12-10 zegevierde.

Borna Kovac zorgde voor een tweede Nederlandse zege in de kwalificaties bij de heren dankzij een logische overwinning op de Kroaat Zejko. Rajko Gommers (tegen de Tsjech Obeslo), Ewout Oostwouder (tegen de genaturaliseerde Singaporees Xin) en Koen Hageraats (tegen de Duitser Floritz) konden niet stunten en boekten een op papier logische nederlaag tegen sterkere tegenstanders.

Bron: Tafeltennis.nu – 13 november 2013

Het gaat wel “redelijk” deze competitie

De mannen van FvT/Visser-v.d. Ham/Rotterdam hebben net als Taverzo een dubbel weekend achter de rug. Zaterdag werd verrassend met 4-2 verloren in en van Hilversum. Zondag werd in Wessem een zwaarbevochten gelijkspel behaald. Laurens Tromer bleef beide dagen ongeslagen en won tot nu toe 13 van zijn 14 partijen.

Gemengde gevoelens

Laurens Tromer was tevreden over zijn eigen spel, maar had gemengde gevoelens over het resultaat. “De uitslag tegen Hilversum was niet best. We waren als team ook niet helemaal fit. Aan de andere kant speelde Hilversum erg goed, beter dan ik had verwacht. Het gelijkspel tegen Westa vind ik verdiend.”

Foto door Elsbeth Parmentier

“Zelfvertrouwen helpt altijd bij mij”

In beide wedstrijden had Laurens Tromer een groot aandeel door ongeslagen te blijven. Hoe verklaart hij zijn spel dit seizoen? “Ja, het gaat deze competitie wel redelijk. Ik speel constanter dan de afgelopen seizoenen en speel met veel zelfvertrouwen. Dat helpt altijd enorm bij mij. Maar ik ben ook weer niet helemaal tevreden over hoe ik speel. Sommige wedstrijden won ik met slecht spel. In mijn ogen kun je beter een goede wedstrijd heel nipt verliezen, daar leer je meer van.”

“Je kunt niet elke wedstrijd op je top spelen”

Doet Laurens Tromer dan niets goed als hij met slecht spel wint? “Nou ja, dat komt meestal omdat ik net iets beter ben dan de tegenstander. Maar met dat spel had ik internationaal gezien slechte wedstrijden gespeeld. Ik heb voor mezelf wel een graadmeter voor mijn spel, maar dat is meer van wat ik van mezelf verwacht. Omdat elke wedstrijd anders is, kun je ook niet elke wedstrijd op je top spelen.”

“Ik train veel en doe mijn best”

Wat is het niveau waar Laurens Tromer naartoe wil? “Ik wil later graag internationaal goed mee draaien bij de senioren, maar op dit moment is het niveauverschil heel erg groot. Het is nu moeilijk te zeggen of ik daar naartoe kan groeien. Ik houd me er nu nog niet zo erg mee bezig. Momenteel houd ik me vooral bezig met mijn eigen ontwikkeling. Ik hoop het natuurlijk wel. Ik train veel en doe mijn best.”

Bron : Tafeltennisprimeur.nl – 4 november 2013

Magere oogst van FVT in “dubbel”

FVT/Visser-v.d.Ham – Rotterdam kende een teleurstellend dubbelweekeinde. Op zaterdag werd in en tegen Hilversum met 4-2 verloren. Op zondag eindigde het uitduel in het Limburse Wessum tegen Westa op 3-3. In beide duels pakte Laurens tromer twee punten. Martin Khatchanov maakte tegen Westa het derde punt.

Bron : Algemeen Dagblad – 04 november 2013