Maandelijks archief: februari 2014

Laurens op zoek naar nieuwe sportieve uitdaging

IMG_5536_1280Laurens Tromer, kopman van FvT/Visser-vd Ham-Rotterdam, heeft het topsportbestuur onlangs laten weten dat hij volgend seizoen graag een stap hogerop wil en zodoende als speler bij een Duitse club aan de slag gaat. Een vervelende, maar zeker geen onverwachte mededeling voor de Rotterdamse club die dit jaar haar 80 jarig bestaan viert.

FvT’s keurteam presteert op dit moment opnieuw uitstekend in de eredivisie en is onder leiding van een zeer goed presterende Laurens Tromer hard op weg om zich direct te plaatsen voor de 1/2 finale van de play-offs om de landstitel.
De 18-jarige Laurens Tromer heeft zich in het afgelopen jaar vanuit de eigen jeugdopleiding opgewerkt tot de nieuwe kopman bij FvT en hij heeft dit seizoen pas 2 wedstrijden op eredivisie niveau verloren. Tromer is komend weekend dan ook als 1e geplaatst in het heren enkelspel tijdens het NK te Zwolle en de grote favoriet voor de nationale titel bij de heren. Een overstap naar de sterkere Duitse competitie waarin Laurens Tromer veel meer weerstand krijgt is op zichzelf een logisch stap en goed voor zijn verdere ontwikkeling als speler. Tromer zal in de nationale toernooien onder de vlag van FvT spelen en daarmee blijft zijn waarde behouden voor de tafeltennissport in Nederland.
Voor de Rotterdammers is het vertrek van Laurens Tromer een gevoelige aderlating, maar bestuurslid Technische Zaken, Alfred de Jong, ziet nog genoeg toekomst perspectieven: “We gaan het verlies van Laurens Tromer volgend seizoen intern pogen op te vangen. De onlangs 18 jaar geworden Martin Khatchanov en de 20-jarige Patrick Oeij bezitten beiden nog over de nodige groeipotentie, terwijl een gemotiveerde Barry Wijers met zijn ervaring voor FvT zeker nog van waarde blijft op eredivisieniveau. Idealiter zouden we wel graag een 4e ambitieuze speler aan ons keurteam willen toevoegen, echter het feit dat wij als club graag zien dat een dergelijke speler op vaste regelmatige basis meetraint binnen onze club maakt dit streven uitermate lastig”.
Overigens verwacht de Jong dat de meeste eredivisieclubs de komende transferperiode niet sterker zullen worden. Meerdere eredivisieverenigingen moeten met een kleinere budget acteren, waardoor een aantal nationale topspelers lijken te kiezen voor een financieel aantrekkelijker avontuur in het buitenland (Duitsland). De Jong hierover: “FvT/Visser – vd Ham- Rotterdam houdt vast aan haar visie om jonge spelers bij voorkeur zelf binnen de club op te leiden en te begeleiden richting de nationale top. Onze trouwe sponsoren kunnen zich namelijk goed vinden in dit zeer herkenbare beleid en dat telt voor ons zwaar!”.

Bron: web-site FvT – 25 februari 2014

Laurens Tromer ruilt FVT in voor Duitsland

Ook FVT / Visser – van der Ham Rotterdam ontkomt niet aan het vertrek van spelers uit het keurkorps, De Rotterdamse tafeltennisvereniging moet het volgend seizoen zonder Laurens Tromer doen. De 18-jarige Tromer had dit seizoen het kopmanschap van Barry Wijers overgenomen.

Tromer vertrekt naar Duitsland om in de derde Bundesliga bij een club te spelen waarvan hij de naam nog niet kan noemen. “Het niveau van de derde Bundesliga is een stuk hoger dan de Nederlandse eredivisie”, zo weet Tromer, nadat hij al diverse malen in Duitsland is wezen kijken. “Het wordt een heel nieuw team, dat de ambitie heeft om naar de tweede Bundesliga te promoveren”.

Tromer blijft op Papendal wonen en studeren en reist van daaruit naar zijn nieuwe club. “Ik heb er best zin in, het is een stuk sterker en beter voor mijn ambitie om hogerop te komen” aldus het talent. In de nationale competitie verloor Tromer dit seizoen pas twee keer van de Sloveen Jan Zibrat van landskampioen Enjoy & Deplay / Taverzo. Zibrat stapt daar trouwens ook op net als zijn Kroatische teamgenoot Borna Kovac.

Bij poulgenoot Scyedam gaven Michel de Boer en Casper ter Lüün vorige week aan te vertrekken bij de Schiedammers. Wie Tromer bij FVT gaat vervangen is nog niet bekend. Met Barry Wijers, Patrick Oeij en Martin Khatchanov hebben de Rotterdammers nog wel een team dat het niveau van de eredivisie aankan, maar niet om de prijzen zal strijden.

FVT won zaterdag 22 februari heel ruim, maar de 4-1 zege op debutant Hilversum kwam wel heel moeizaam tot stand.  Tromer won van Tycho Dekkers (3-2) en Nathan van der Lee (3-0). Oeij van invaller Arnoud Meijer (3-0) en Dekkers (3-2). Khatchanov verloor van Van der Lee.

Bron: Algemeen Dagblad – 24 februari 2014

FVT twee keer in finale

Zowel de mannen als vrouwen van FVT/Visser – van der Ham Rotterdam hebben zich op 23 februari geplaatst voor de finaleronde van de nationale bekerwedstrijd.  De mannen Laurens Tromer, Barry Wijers en Martin Khatchanov wonnen van SVE en DTK’70 met 5-0.

Ook de vrouwen van FVT haalden de finale. Ze wonnen van Taverzo, maar verloren van landskampioen Dozy/Den Helder. Er volgde een beslissingswedstrijd tegen Scyedam, die glansrijk met 5-0 werd gewonnen.

Bron: Algemeen Dagblad – 24 februari 2014

Hilversum verliest van FvT

Zaterdag kon Hilversum geen potten breken in Rotterdam. Nathan van der Lee, Tycho Dekkers en invaller Arnoud Meijer moesten FvT/Visser-vd Ham Rotterdam met 4-1 feliciteren. De ene winstpartij kwam op naam van Van der Lee, die Martin Khatchanov versloeg.

Terechte uitslag

Veel meer heeft er niet ingezeten volgens Tycho Dekkers. “Ik verloor zelf twee keer in vijven, van Laurens Tromer en Patrick Oeij, maar op de beslissende momenten zijn zij net iets beter. Het was dus nipt, maar niet onverdiend.”

Rustig uitspelen tot kwartfinale

Voor Hilversum rest niets anders dan de competitie rustig uitspelen tot de kwartfinales. “Ja, rechtstreekse plaatsing is niet meer haalbaar, haha. Het is wel een raar systeem zo. De returnwedstrijden doen er eigenlijk alleen maar toe als je eerste of tweede wordt. Daarna moet je toch in de kwartfinales weer aantreden.”

Bron: Tafeltennisprimeur.nl – 23 februari 2014

Dekkers komt net te kort voor Hilversumse stunt

Ondanks de ruime 4-1 overwinning van FvT op Hilversum, kon de wedstrijd in Rotterdam een heel andere wending krijgen.

Man van de wedstrijd bij de bezoekers was ongetwijfeld Tycho Dekkers. Hij wist tegen zowel Laurens Tromer als Patrick Oeij een vijfde game af te dwingen, maar moest helaas telkens zijn meerdere erkennen in de spelers van de thuisploeg.

Nathan van der Lee wist het tweede duel in de Aad van Teylingenhal te winnen van Martin Khatchonov en kon zo de eer van Hilversum hoog houden. Invaller Arnoud Meijer verloor in drie games van Oeij.

4 - 1 FvT Visser-Van der Ham Rotterdam - Hilversum
1 - 0 Laurens TROMER (2) - Tycho DEKKERS (29) 3 - 2
1 - 1 Martin KHATCHANOV (12) - Nathan v/d LEE (15) 0 - 3
2 - 1 Patrick OEIJ (17) - Arnoud MEIJER (56) 3 - 0
3 - 1 Laurens TROMER (2) - Nathan v/d LEE (15) 3 - 0
4 - 1 Patrick OEIJ (17) - Tycho DEKKERS (29) 3 - 2

Bron: Tafeltennis.nu – 23 februari 2014

 

FvT Visser kan niet stunten tegen Enjoy & Deploy Taverzo

Einduitslag 1-4 voor Enjoy & Deploy Taverzo

Op vrijdagavond 7 februari 2014, speelde FvT/Visser – vd Ham – Rotterdam thuis tegen de huidige landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo. Ondanks de behoorlijke opkomst van toeschouwers was FvT niet in staat om de winst te pakken. FvT ligt met dit resultaat nog altijd op koers voor de 2e plaats en directe plaatsing voor 1/2 finale play-Offs.

Laurens Tromer trapte de avond af met een overtuigende overwinning op Rajko Gommers 3-0
(11-8, 11-7, 11-8). Daarna weet Patrick Oeij in zijn wedstrijd tegen Jan Zibrat goed weer werk te bieden, maar verliest desondanks met 1-3 (7-11, 11-6, 7-11, 7-11).

Martin Khatchanov speelde zijn eerste wedstrijd van de avond tegen de huidige nummer 1 van de ranglijst Borna Kovac en leek vanaf het begin te weinig geloof in winst te hebben. Volgens coach Alfred de Jong zat er veel meer in dan de 1-3 uitslag (08-11, 04-11, 11-09, 06-11).

In het duel tussen Tromer en Zibrat had Laurens in de derde game een stevige voorsprong van 10-0 , maar hij verliest uiteindelijke met 1-3 (03-11, 08-11, 11-05, 11-13).

Als laatste kwam Martin Khatchanov in actie tegen Rajko Gommers, maar kon weinig tegenstand bieden. De wedstrijd werd beslist met 0-3 voor Gommers (09-11, 06-11, 08-11).
Einduitslag 1-4 voor Enjoy & Deploy Taverzo.

De heren van FvT komen op 22 februari a.s. weer in actie. Dan tegen Hilversum.

De stand in poule A 

 Enjoy&Deploy Taverzo  3-12
 Wijzenbeekkled/Westa  3-7
 FvT  2-5
 Smash ’70 (H)  2-5
 Hilversum  2-3
 Scyedam  2-3

Bron: TTnieuws – 9 februari 2014

Tromer snoept eerste punt van Taverzo af

In een vervroegde wedstrijd in de Eredivie A keken de finalisten van het voorjaarsseizoen 2013 elkaar opnieuw in de ogen. In de Rotterdamse Aad van Teylingenhal was landskampioen Taverzo dan wel de betere, het verloor wel haar eerste punt.

Thuiskopman Laurens Tromer zorgde voor het eerste puntenverlies van Taverzo door Rajko Gommers zowaar in drie games te verslaan.

Het bleef echter bij dat ene punt voor FvT Visser-Van der Ham Rotterdam, want Borna Kovac en Jan Zibrat wisten hun wedstrijden telkens in vier games te beslechten. Gommers zelf nam revanche door het vierde en beslissende punt op het scorebord te zetten met een zege in drie games op Martin Khatchanov.

In de stand leidt Taverzo nog steeds met twaalf punten uit drie wedstrijden. FvT heeft twee punten achterstand op Westa, dat weliswaar een wedstrijd meer heeft gespeeld.

1 – 4 FvT Visser-Van der Ham Rotterdam – Enjoy&Deploy Taverzo

1 – 0 Laurens TROMER (2) – Rajko GOMMERS (8) 3 – 0 8, 7, 8
1 – 1 Patrick OEIJ (17) – Jan ZIBRAT 1 – 3 -7, 6, -7, -7
1 – 2 Martin KHATCHANOV (12) – Borna KOVAC (1) 1 – 3 -8, -4, 9, -6
1 – 3 Laurens TROMER (2) – Jan ZIBRAT 1 – 3 -3, -8, 5, -11
1 – 4 Martin KHATCHANOV (12) – Rajko GOMMERS (8) 0 – 3 -9, -6, -8

https://www.youtube.com/watch?v=pWZge9DgH6A#t=10

Bron: Tafeltennis.nu – 08 februari 2014