Maandelijks archief: maart 2014

Open Duitse Maagdenburg / 26 – 30 maart 2014

Naast de drie dames die uitkomen in het hoofdtoernooi kwamen er nog een aantal Nederlanders in actie. In het damestoernooi speelde Suzanne Dieker de kwalificaties, Dieker verloor met 0-4 van Yulia Prohorova (Rusland) en met 1-4 van Katarzyna Grzybowska (Polen). Ewout Oostwouder speelde kwalificaties bij de heren, hij verloor met 0-4 van Tomas Konecny (Tsjechië) en speelde de volle zeven games tegen Amalraj Anthony (India) 3-4. Laurens Tromer begon eveneens in de kwalificaties, hierin verloor hij tweemaal met 0-4 van Soumyajit Ghosh (India) en Daniel Kosiba (Hongarije). Borna Kovac, op toernooien uitkomend voor Nederland, speelde in de kwalificaties 0-4 tegen Mattias Karlsson (Zweden) en 3-4 tegen He Zhiwen (Spanje). Alle Nederlandse heren eindigde op een derde plaats in hun kwalificatiepoule.

In het dubbelspel is er geen enkele Nederlandse speler die het hoofdtoernooi wist te bereiken. Het duo Dieker/Timina verloor in de eerste ronde van de kwalificaties met 1-3 van het duo Stefanska/Zalomska. Li Jiao en Li Jie verloren in de tweede ronde met 2-3 van Bilenko/Gaponova. Britt Eerland won met haar partner Andrea Todorovic (Servië) nog in de tweede ronde van Dolgikh/Mikhailova (Rusland). In de derde ronde verloor het duo echter met 0-3 van Cheng/Lee (Taipei). In het heren dubbelspel verloren Ewout Oostwouder en Laurens Tromer om drie games van Lyu Xiang/Wang Hao (China). Borna Kovac verloor met zijn partner Jan Zibrat in drie games van Duran/Robles (Spanje).

Bron: web-site NTTB – 28 maart 2014

Zeven Nederlanders in actie tijdens “German Open”

Het Duitse Maagdenburg staat de komende dagen in het teken van de German Open 2014, onderdeel van de Super tournaments van de ITTF. Namens Nederland komen in totaal acht spelers in actie, zeven Nederlanders en Borna Kovac neemt ook deel namens Nederland. Het overgrote deel van de deelnemers begint zowel in het enkelspel als dubbelspel in de kwalificaties. Li Jiao is voor het individuele toernooi als tweede geplaatst en staat daarmee direct in het hoofdtoernooi.

Heren
In Duitsland nemen drie heren deel aan het individuele toernooi, alle vier de heren beginnen in de kwalificaties die bestaat uit 46 groepen van drie of vier spelers. Ewout Oostwouder (Smash ’70 (H)), derde geplaatst in de groep, speelt in groep 32 tegen Tomas Konecny (Tsjechië) en Amalraj Anthony (Inda). Ook Laurens Tromer (FvT) is derde geplaatst in groep 33 en komt in deze groep tegenover Soumyajit Ghosh (India) en Daniel Kosiba (Hongarije) te staan. Borna Kovac (Enjoy&Deploy Taverzo) komt in groep 7 de Spanjaard He Zhiwen en de Zweed Mattias Karlsson tegen.

Naast het enkelspel komen de heren ook uit in het dubbelspel, ook hier spelen de heren kwalificaties. Ewout Oostwouder vormt in het dubbelspel een duo met Laurens Tromer. Het Nederlandse duo speelt in de eerste ronde tegen de sterke Chinese combinatie Lyu Xiang en Wang Hao. Borna Kovac vormt een duo met zijn teamgenoot bij Enjoy&Deploy Taverzo, Jan Zibrat. Kovac en Zibrat spelenin de eerste ronde tegen het Spaanse duo Marc Duran/Alvaro Robles.

Bron: web-site NTTB – 26 maart 2014

 

Tafeltennissers FvT direct geplaatst voor halve finale

De mannen van FvT / Visser-van der Ham – Rotterdam deden gisteren (23-03-2014) goede zaken. Het thuisduel met Wijzenbeek/Westa eindigde in 3-3, waarmee de Rotterdamse tafeltennissers zich hebben geplaatst voor de halve finale.
Laurens Tromer was bij FvT weer de grote man, hij won met 3-0 van Liu Qiang en met gelijke cijfers van Martijn de Vries. Het derde punt kwam van Patrick Oeij tegen Boris de Vries. De aan zijn arm geblesseerde Barry Wijers verloor van Martijn de Vries en gaf de partij tegen Boris de Vries op. Wijers moest wel spelen, omdat Martin Khatchanov een rugblessure heeft.

Bron: Algemeen Dagblad – 24 maart 2014

Derby prooi voor FVT

FVT / Visser – v.d. Ham – Rotterdam heeft het gisteravond (14-03-12014) in de derby tegen Scyedam niet echt moeilijk gehad. Het werd een 4-2 zege voor de Rotterdamse nummer twee uit de eredivisie. Als FVT die plaats behoudt, staat het team op aanstaande 18 mei in de finale voor de landstitel.  Kopman Laurens Tromer was bij FVT de grote man, hij bond Jochem de Hoop en oud-Nederlands kampioen Casper ter Lüün met 3-1 aan zijn zegekar. “Wij hebben eigenlijk een paar punten laten liggen”, zei Tromer desondanks. “Het is wel een goede uitslag, maar Scyedam speelde ook nog zonder Michel de Boer. Als we scherper zijn pakken we nog twee punten”. De twee punten die FVT liet liggen, kwamen door nederlagen van Barry Wijers en Martin Khatchanov. Wijers verloor met 1-3 van Ter Lüün, en Khatchanov met dezelfde cijfers van Nermin Smajic. Na een 2-2 tussenstand, waren de winstpartijen van Khatchnov op De Hoop (3-0) voldoende voor de 4-2 zege.  “De doelstelling is de finale,” zo wist de na dit seizoen vertrekkende Tromer. “We staan er goed voor, maar moeten het niet te makkelijk opnemen”. Als FVT de finale haalt, wordt dat de herhaling van vorig jaar, FVT tegen Enjoy & Deploy / Taverzo.

Bron: Algemeen Dagblad – 15 maart 2014

Verslag NK 2014 senioren

Het afgelopen weekend (2 en 3 maart 2014) werd het nationaal kampioenschap tafeltennis opnieuw in Zwolle verspeeld. In een sfeervolle ambiance traden liefst 8 FvT’ers bij de nationale elite aan, keurig verdeeld over 4 heren en 4 dames. Onze dames Vanja, Jasminka en Jacintha lieten in hun 1e ronden de nodige kansen liggen. Alleen onze junior Sanne overleefde de 1e ronde door Marlotte Staps (Scylla) met 4-1 te verslaan, waarna Britt Eerland (Scyedam) in de 2e ronde een maatje te groot was voor haar.

Bij de heren waren de verwachtingen vooraf een stuk hoger met Laurens als 1e en Barry als 2e geplaatst. Patrick Oeij vocht zich in de 1e ronde in 7 zware games langs zwager Nathan van der Lee (Hilversum), waarna hij in de ronde van de laatste 16 nipt verloor van Cosmin Stan (4-2). Junior Martin Khatchanov bereikte de laatste 8 na een narrow escape inclusief rode kaart en dus een penalty punt tegen Bas Hergelink (Itass Klazienaveen) met 11-9 in de 7e game. In de kwartfinale verloor Martin vrij kansloos met 4-0 tegen teamgenoot Laurens Tromer, die vrij overtuigend de ½ finale van het heren enkelspel behaalde. Hierin moest hij aantreden tegen zijn trainingsmaat op Papendal Ewout Oostwouder (Smash Hattem).
Beide spelers kennen elkaar door en door, echter Ewout had na zijn laatste competitienederlaag tegen Laurens zijn tactische strijdplan duidelijk aangepast en liet Laurens vanaf het begin niet in zijn spel komen. Daarnaast miste Laurens op cruciale momenten een aantal belangrijke ballen en ontbrak het bij Laurens aan de juiste servicedruk/variaties en de mentale winnaars uitstraling om daadwerkelijk een vuist te kunnen maken in deze wedstrijd. Een leerzame les voor Laurens. Ongetwijfeld volgen er nog meer titelkansen voor Laurens in de nabije toekomst.

Onze meest ervaren troef Barry versloeg eerst Martijn de Vries (Westa) met 4-1 en vervolgens oud teamgenoot Cosmin Stan (Westa) na een spannende strijd (4-1). In de ½ finale speelde Barry tegen een andere ex-teamgenoot, Michel de Boer (Scyedam). Het werd een schitterende strijd met mooie lange rally’s, waarin Barry uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam (4-2). In de finale moest Barry net als bij de Masters 2014 tegen Ewout Oostwouder (Smash Hattem). De weinig fouten makende Oostwouder is een van de weinige tegenstanders van Barry, die heel goed vat heeft op de service variaties van Barry en dit maakt het lastig voor Barry om Oostwouder te kunnen bespelen. Al hoewel Barry iedere game goed meespeelde verloor hij de finale helaas met 4-0, toch een schitterende 2e plaats.

In het mixdubbelspel veroverde Martin met Britt Eerland een bronzen plak en Barry met zijn vaste mixt partner Carla Nouwen (SKF) een zilveren medaille. Barry en Martin bereikten de ½ finale tegen Oostwouder en Benit (Scylla) waarin ze 2-1 achter kwamen. Door een tactische ingreep wonnen ze uiteindelijk toch nog deze wedstrijd. In de finale tegen het favoriete dubbel Gommers (Enjoy) en Hageraats (Smash Hattem) ging het vanaf het begin voortvarend. In de 3e game was er even sprake van een verslapping, maar uiteindelijk wonnen de mannen de finale vrij overtuigend met 3-1 en veroverde Barry zijn 10e nationale titel bij de senioren en Martin zijn 1e. Helaas kon Martin niet bij de prijsuitreiking naast Barry op het podium komen staan daar hij direct na afloop van het dubbelspel weer richting Metz/Frankrijk vertrok voor een internationaal jeugdtoernooi. Al met al uitstekende prestaties waar we als club best trots op mogen zijn.

Bron: Web-site FvT – 3 maart 2014