Maandelijks archief: april 2014

Zes Nederlanders in actie tijdens Spaanse open

IMG_2974_Laurens_TROMER_HH_222_150 - Copy

Na de groep van zeven Nederlanders die in Duitsland in actie kwamen, staat voor een aantal van deze spelers deze week de Spaanse Open op het programma. Li Jie en Britt Eerland spelen het damestoernooi en Britt speelt daarnaast ook het toernooi Onder 21. Li Jiao komt tijdens de Spaanse Open enkel in het dubbelspel in actie, samen met Li Jie. Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Rajko Gommers spelen in het Spaanse Almeria zowel het toernooi Onder 21 als het ‘reguliere’ toernooi.

Damestoernooi
Li Jie vervolgt in Spanje haar comeback op het internationale circuit. Vorige week tijdens de Duitse Open wist ze al de laatste 16 te bereiken. Tijdens de Spaanse Open begint Li Jie wederom in de kwalificaties. In groep 16 krijgt zij drie speelsters tegenover zich, Liu Hsing Yin (Taipei), Stephanie Loeuillette (Frankrijk) en Maria Perez (Spanje). Jie is in haar poule als vierde geplaatst, omdat zij op het moment van inschrijven geen ranking meer had, maar gezien haar resultaten in Duitsland is de verwachting dat zij het hoofdtoernooi zal bereiken. Britt Eerland is in het damestoernooi als eerste geplaatst in groep 1. In deze groep speelt zij tegen Valentina Sabitova (Rusland) en Rachel Aschwanden (Zwitserland). Eerland verkeerd in een goede vorm, wat kansen biedt om het hoofdtoernooi te bereiken.

Herentoernooi
In het herentoernooi beginnen zowel Ewout Oostwouder, Rajko Gommers als Laurens Tromer in de kwalificaties. Alle drie de heren zijn in hun groep als tweede geplaatst, dit biedt kansen maar is nog geen zekerheid om het hoofdtoernooi te halen. Laurens Tromer staat in groep 14 tegenover Leonardo Mutti (Itali:e) en Diego Sanschez (Spanje). In groep 15 staat Ewout Oostwouder tegenover de Fransman Jeremy Petiot en de Spanjaard Rafael Casares. Rajko Gommers krijgt in groep 19 tegenstand van Tamas Lakatos (Hongarije) en Rodrigo Cano (Spanje). Voor alle drie de heren een lastige uitgangspositie in het ‘regulier’ toernooi.

U21
Vier spelers van de volledige groep in Spanje komen ook in actie in het toernooi U21. Britt Eerland is door haar ranking direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. De eerste wedstrijd van Eerland zal op 3 april zijn, tegen een speler uit de kwalificaties.

Rajko Gommers staat, dankzij zijn goede prestaties tijdens eerdere toernooien U21, als eerste geplaatst in kwalificatiegroep 8. In de groep komt hij Simon Pfeffer (Oostenrijk), Adrian Morato (Spanje) en Ho Kwan Kit (HongKong) tegen. Laurens Tromer speelt in groep 9 tegen de Belg Florent Lambiet (met wie hij samen in het dubbelspel uitkomt), de Spanjaard Antonio Chaves en de Spanjaard Rafael Casares. Ewout Oostwouder krijgt eveneens drie spelers tegenover zich in het kwalificatietoernooi. Zo speelt Oostwouder tegen de Italiaan Alessandro Baciocchi en de Spanjaarden Carlos Vedriel en Diego Sanchez.

Dubbelspel
Om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen in Spanje, komen ook alle spelers in actie in het dubbelspel. Li Jie dubbelt samen met Li Jiao, zij zijn direct geplaatst voor de hoofdronde. Britt Eerland speelt in het dubbelspel samen met Xiao Maria (Spanje). In de eerste ronde speelt het Nederlands/Spaanse duo tegen het duo Colantoni/Nagyvaradi (Italië/Hongarije).

Laurens Tromer vormt in het dubbeltoernooi een duo met de Belg Florent Lambiet. Dit duo is vrijgesteld in de eerste ronde van de kwalificaties. Rajko Gommers en Ewout Oostwouder vormen samen een duo, ook deze combinatie is vrijgesteld in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Bron: web-site NTTB – 2 april 2014