Maandelijks archief: mei 2014

Demo bij VDO SE in Uithoorn

Op zaterdag 24 mei 2014 speelden Koen Hageraats en Laurens, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van tafeltennisvereniging VDO SE uit Uithoorn een demonstratiewedstrijd voor de jeugd.

Laurens en Koen, als echte entertainer, hadden er veel plezier in en de jeugd vond het geweldig!
Na de wedstrijd kon de jeugd een balletje slaan tegen Koen en Laurens.

Na de demonstratiewedstrijd nam Jonah Kahn het over met een service clinic voor de jeugdspelers.

Op de facebookpagina van VDO SE zijn wat foto’s en video’s van de demonstratie te zien.

zie: facebook VDO SE

Indeling 3e Bundesliga Noord bekend

Deze week heeft de DTTB de indeling bekend gemaakt van de nieuwe 3e Bundesliga Noord waar Laurens in het seizoen 2014-2015 zal uitkomen voor TuS Xanten.

  1. TTC Ober-Erlenbach 1987
  2. SV Brackwede
  3. SV Siek
  4. TuS Xanten
  5. Füchse Berlin
  6. Hertha BSC Berlin
  7. TTC Seligenstadt

Bron: DTTB – TuS Xanten – 20 mei 2014

Laurens Tromer tekent bij Xanten

Laurens Tromer speelt komend seizoen bij het Duitse Xanten. Hij zal daar uitkomen in de derde bundesliga.

“Niveau moeilijk in te schatten”

Tromer heeft uiteraard veel zin in het nieuwe avontuur. Wat zijn zijn verwachtingen? “Moeilijk om in te schatten wat het niveau is, omdat het een nieuwe divisie is. Maar het zal ongetwijfeld sterk zijn en zeker uitdagend. Zelf wil ik gewoon goede wedstrijden spelen en hoop ik een goede vooruitgang te boeken.”

Gouden lichting

Tromer maakt in het seizoen 2007-2008 deel uit van het jongensteam van FvT/Visser in Rotterdam, dat Nederlands kampioen werd. In dat team waren zijn teamgenoten Cosmin Stan, Rajko Gommers en Martin Khatchanov. Een gouden lichting. “Ja, dat was wel een hoogtepunt uit mijn tijd bij FvT. Dat was een heel leerzame periode. We hadden van elkaar veel concurrentie en we trainden ook gezamelijk. FvT zorgde daar ook goed voor.”

Komend seizoen begint een nieuw hoofdstuk van zijn tafeltenniscarrière. Wat het gaat brengen? “Ja, ik ben zelf ook wel benieuwd.”

Bron: Tafeltennisprimeur.nl – 20 mei 2014

 

Stunt FvT blijft uit tegen Smash

Het was een kansloze missie van FvT / Visser v.d. Ham – Rotterdam om alsnog de finale te bereiken vande strijd om de landstitel: 1-2. FvT slaagde er in de return van de halve finale tegen Smash niet in de 4-1 nederlaag van vorige week goed te maken. Laurens Tromer zorgde met een 3-1 zege op Koen Hageraats voor een 1-0 voorsprong, maar door een 1-3 verlies van Martin Khatchanov op nationaal kampioen enkelspel Ewout Oostwouder werd het weer gelijk: 1-1. Het voor Smash ontbrekende tweede punt om zich voor de fnale tegen Taverzo te plaatsen, werd behaald door een 1-3 zege van Jonah Kahn op Barry Wijers.

Bron: Algemeen Dagblad – 10 mei 2014

FvT grijpt naast doelstelling

De kans is groot dat FvT / Visser-v.d. Ham Rotterdam de voor dit seizoen gedachte doelstelling niet zal halen: een plaats in de finale om het landskampioenschap. De eerste wedstrijd in de halve finale leverde zaterdag in Hattem tegen Smash een 4-1 nederlaag op. Smash heeft vrijdag in de return aan twee punten genoeg om de finale te bereiken. Tijdens de vrijdag in Rotterdam te spelen return heeft FvT nog een kleine kans op de finale: een 4-0 of een 4-1 zege, met in het laatste geval het gamevoordeel. In de reguliere competitie won FvT nog met 4-2 van Smash, maar dat zat er dit keer niet in. Laurens Tromer zorgde tegen Koen Hageraats voor het enige tegenpunt. Laurens was dichtbij een tweede score, maar liet tegen Ewout Oostwouder drie matchpoints onbenut. Barry Wijers en Patrick Oeij kwamen niet tot scoren. Wijers verloor met 3-2 van Jonah Kahn, terwijl Oeij zich tegen Oostwouder (3-0) en Kahn (3-1) gewonnen moest geven. Voor de naar de Duitse derde Bundesliga vertrekkende Laurens, heeft FvT nog geen versterking aangetrokken.

Bron: Algemeen Dagblad – 05 mei 2014

FvT zwaar onderuit in 1/2 finale play-offs

De tafeltennissers van FvT/Visser van der Ham Rotterdam hebben de 1e wedstrijd van de tweeluik in de halve finales van de play-offs om de landstitel tegen Smash Hattem onverwacht dik verloren (1-4).
Alleen een mirakel in de thuiswedstrijd aanstaande vrijdagavond 9 mei vanaf 19.30 uur in eigen zaal kan de Rotterdammers nog naar de grote finale om het landskampioenschap leiden.
In Hattem verloor Patrick Oeij de openingswedstrijd met 3-0 van Smash kopman Ewout Oostwouder, waarna FvT’s kopman Laurens Tromer middels een nipte zwaarbevochten overwinning (11-9) in de 5e game op Koen Hageraats de stand in evenwicht bracht (1-1).
Barry Wijers verloor vervolgens met 8-11 in de 5e game van Jonah Kahn (1-2), waarna Laurens Tromer in een fantastische pot nationaal kampioen Oostwouder leek te gaan kloppen en met 10-7 voor kwam in de 5e game. Oostwouder overleefde niet alleen de 3 match points maar won uiteindelijk deze cruciale partij en bracht de talrijke fans van Smash Hattem in extase (3-1). Jonah Kahn maakte met een overwinning in 4 games op Patrick Oeij de verrassing compleet.
Met deze 4-1 overwinning en een grote voorsprong qua game saldo in het voordeel van Smash lijkt het bereiken van de finale voor FvT verder weg dan ooit. Maar zolang er nog een kleine kans bestaat zullen de heren van FvT er vol voor blijven gaan. Het blijft sport en mirakels hebben we eerder meegemaakt in Rotterdam.
Kom de heren aanstaande vrijdag vanaf 19:30 uur aanmoedigen.

Bron: Web-site FvT – 04 mei 2014