Maandelijks archief: september 2014

Mannen lopen promotie mis

De Nederlandse mannen zijn zaterdag promotie naar de Challenge Division misgelopen. In een spannende wedstrijd verloren Ewout Oostwouder, Rajko Gommers en Laurens Tromer met 3-2 van Wales.

Gommers bracht Nederland nog op voorsprong, maar daarna verloor Oostwouder in een ware thriller zijn eerste enkel. Zes matchpoints waren niet aan hem besteed. Ook Tromer kreeg in zijn partij een matchpoint, maar wist deze niet te benutten. Oostwouder pakte daarna wel zijn tweede enkelpartij, maar in de beslissende vijfde wedstrijd kreeg ook Gommers zijn matchpoints (3) zonder deze te verzilveren.

Een zure nederlaag na een sterke poulefase derhalve voor de mannen.

Bron: Tafeltennisprimeur – 27 september 2014

Oranje heren op koers voor promotie

De Nederlandse heren zijn in Lissabon onder leiding van coach Li Jiao goed op koers richting promotie naar de Challenge Division. Met 3-0 winst op Schotland in de laatste poulewedstrijd plaatsen de heren zich als groepshoofd voor de kruisfinales. De dames kenden minder geluk, na het bereiken van de kwartfinale lootte zij Duitsland.

Ewout Oostwouder, Rajko Gommers, Laurens Tromer en Martin Khatchanov hebben in Lissabon laten zien zich op eigen kracht in de positie van promotie te kunnen spelen. Na eerdere winst tegen San Marino, Cyprus en Montenegro moest er in de laatste partij van Schotland gewonnen worden om de eerste plaats in de poule veilig te stellen.

Beide teams hadden tot op heden alle wedstrijden gewonnen en zijn aan elkaar gewaagd. Toch waren het de Nederlanders die met 3-0 wisten te winnen. Rajko Gommers (foto) speelde de eerste partij tegen Craig Howieson in vijf games, terwijl Ewout Oostwouder en Laurens Tromer in drie games wisten te winnen. Niet alle games werden even ruim gewonnen, maar er werd weinig gameverlies geleden. Zo eindigen de heren als groepswinnaar, wat betekent dat ze op zaterdag tegen Wales een halve finale spelen in de Standard Division. Winst betekent strijd om het goud én promotie naar de Challenge Division, de tweede Europese divisie.

Bron: tafeltennis.nu – 26 september 2014

 

Heren winnen ook van Montenegro

Ned_vs_JHC_Laurens_-_Sven_222_150

Rajko Gommers, Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Martin Khatchanov presteren dit EK onder de hoede van coach Li Jiao zeer sterk. Na eerdere winst tegen San Marino en Cyprus werd ook het team van Montenegro met duidelijke cijfers opzij gezet. In de laatse poulewedstrijd staan de heren tegenover Schotland, in een onderling duel wordt besloten welke van beide landen het groepshoofd wordt.

Net als in de voorgaande partijen begon Rajko Gommers in de eerste partij. Tegenstander in deze wedstrijd was Irfan Cekic (WR 368). Na het nipte 9-11 verlies in de eerste game, herstelde de speler zich door met 11-8 de tweede game te winnen. De derde game ging wederom met 9-11 naar Cekic, waarna de Rajko met tweemaal 11-7 het eerste punt tegen Montenegro binnen haalde.

Ewout Oostwouder stond in de tweede partij tegenover Luka Bakic (WR 496). Een overtuigende 11-3 overwinning in de eerste game luiddde een goed wedstrijd verloop in. De tweede game ging gelijker op, maar was met 12-10 wederom voor de Nederlander. Met 11-7 in de derde game haalde Ewout Oostwouder het tweede punt binnen tegen Montenegro.

Aan Laurens Tromer de taak om het derde punt binnen te halen. De eerste game tegen Filip Radovic was met 11-8 voor Laurens. Met 11-1 was de tweede game in no-tme binnen en was er nog een enkele game nodig voor de overwinning. In de derde game was het direct raak, met 11-7 was de 3-0 overwinning op Radovic en Montenegro binnen.

Laatste poulewedstrijd tegen Schotland

De heren spelen vrijdag 26 september om 14.00 uur Nederlandse tijd tegen Schotland. In deze wedstrijd staat de eerste plaats in de poule op het spel. Een zo hoog mogelijke eindranking in de poulefase geeft een zo gunstig mogelijke positie met het oog op promotie naar de tweede divisie.

Bron: NTTB – 25 september 2014

Heren houden zicht op promotie

Coach Li Jiao koos voor de tweede wedstrijd voor dezelfde startende speler. Rajko Gommers begon in de wedstrijd tegen Cyprus tegen Marion Yiangou (WR 321), de nummer een van het team. De partj begon voortvarend met 11-2 winst voor Rajko, dit werd echter teniet gedaan door 2-11 verlies in de tweede game. Hierna ging iedere game gelijk op, maar het wes Yiangou die met 12-14 en 9-11 Cyprus op een 0-1 voorsprong bracht.

Aan Ewout Oostwouder de taak om tegen Yiangos Yiangou (WR 788) te stand op gelijke hoogte te brengen. Ewout kwam, net als in de eerste poulewedstrijd, goed uit de startblokken en met 11-7 11-8 en 11-4 werd de gelijkmaker binnen gehaald.

Laurens Tromer kon in de derde partij het Nederlandse team voor het eerst op een voorsprong brengen. Tegenstander in deze partij was Angelov Hristonov Hristo (geen WR bekend). Daar waar Laurens eerder op de dag nog een game afstond was hij dit keer met 11-8 11-5 en 11-7 duidelijk beter dan zijn tegenstander. Hiermee kwam de 2-1 voorsprong op het scorebord en kon het team voorzichtig hopen op een overwinning op Cyprus.

De eerste kans om de overwinning binnen te halen was voor Ewout Oostwouder, in de vierde partij stond hij tegenover Marios Yiangou. De eerste game was met 11-6 voor Ewout, waarna de tweede game nipt met 10-12 naar Yiangou ging. In de derde game kwam de Nederlander wederom op een voorsprong met 11-7 winst. De volgende games gingen beiden geleid op, maar gingen nipt met 10-12 verloren. Hierdoor moest een vijfde wedstrijd de beslissing brengen.

Rajko Gommers kon in de vijfde en laatste partij rechtzetten wat hem eerder op de avond niet was gelukt. Tegen Yiangos Yiangou moest het derde en beslissende punt binnen gehaald worden. Na een gelijkopaande eerste game, 13-11, was het Rajko die het betere had van het spel en met 11-4 en 11-6 werd de overwinning voor de heren binnen gehaald. Met de 3-2 overwinning op Cyprus blijven de heren in de race voor de eerste twee plaatsen in de poule en houden zij zicht op promotie naar de tweede divisie.

Rajko Gommers was erg tevreden over de teamprestatie. Rajko: “Het was een lastige wedstrijd tegen Cyprus. Hun nummer 1 is een goede complete speler met goede wapens. Ewout kwam dicht in de buurt, voor mij was het wat lastiger. Uiteindelijk hebben we als team goed gewonnen. Het feit dat we elkaar goed kennen, omdat we samen trainen en leven, helpt mee tijdens zo’n toernooi. Je kent elkaar door en door.”

Bron: NTTB – 24 september 2014

Tafeltennissers openen met zege

De Nederlandse tafeltennissers zijn goed begonnen aan de EK. Oranje, dat uitkomt op het derde niveau, was in Lissabon met 3-0 te sterk voor San Marino.

Rajko Gommers opende het bal en was in dertien minuten klaar met Marco Vanucci: 11-3, 11-4, 11-2.
Ewout Oostwouder had het vervolgens niet veel lastiger tegen Mattia Berardi, al had hij voor zijn 11-5, 11-4, 11-5 zege wel vier minuten meer nodig.

Laurens Tromer moest tegen Davide Muccioli weliswaar een game afstaan, maar bezorgde Nederland met een 11-6, 9-11, 11-4, 11-5 overwinning wel het beslissende punt.

De kersverse bondscoach Li Jiao was tevreden: “Het was geen hele lastige wedstrijd, een overwinning was zeker de verwachting. Een goede start van het toernooi”.

Oranje komt later vandaag nog uit tegen Cyprus. De overige pouleduels zijn met Montenegro en Schotland. De nummers één en twee van de groep strijden om de 37ste tot en met 40ste plaats op de EK.

Bron: NOS nieuws – 24 september 2014

Oranje heren beginnen sterk aan EK

Na een afwezigheid van een aantal jaren op een groot mondiaal toernooi, zijn de Nederlandse heren op het EK teams goed van start gegaan. In de eerste poulewedstrijd in de Standard Division kreeg San Marino een duidelijk 3-0 verlies te verteren. Coach Li Jiao is tevreden met de start: “Het was geen hele lastige wedstrijd, een overwinning was zeker de verwachting. Een goede start van het toernooi.”

Rajko Gommers kreeg van coach Li Jiao de taak om de eerste wedstrijd op het EK teams te spelen. Deze taak nam de 19-jarige speler goed op zich. Binnen korte tijd stond de 11-3 11-4 en 11-2 overwinning op Marco Vannucci (WR 887) op het scorebord. Het eerste punt tegen San Marino was binnen.

In de tweede partij stond Ewout Oostwouder tegenover Mattia Berardi (WR 910). Ook in deze partij kwam de overwinning geen enkel moment in geding. Met een overtuigende 11-5 11-4 en 11-5 pakte Oostwouder het tweede punt voor de Nederlandse heren. Het spelen op een groot mondiaal toernooi is voor de spelers nog een beetje wennen. Ewout: “De hal is erg groot en indrukwekkend, maar we voelen ons sterk en fit en hebben er vooral zin in! We hoefden niet echt te wennen aan de plastic bal, maar de grootte van de hal en de vloer was wel even aanpassen.”

Aan Laurens Tromer de taak in de derde partij om het derde een laatste punt binnen te halen. Tromer begon goed met 11-6 in de eerste game tegen de verdediger Davide Muccidi. De speler van San Marino kwam in de tweede game met 9-11 op gelijke hoogte. Dit was echter van korte duur, met 11-4 en 11-5 haalde de Oranje-speler het derde en beslissende punt binnen tegen San Marino. De eerste overwinning op weg naar mogelijke promotie naar de Challenge Division was hiermee een feit.

De heren spelen nog drie poulewedstrijden in de komende twee dagen. Wanneer het team bovenin de poule eindigt behoudt het kans om promotie naar de tweede divisie af te dwingen.

Programma
24/9 20.00 uur Nederland – Cyprus
25/9 20.00 uur Nederland – Montenegro
26/9 14.00 uur Nederland – Schotland

Bron: NTTB – 24 september 2014

Heren verliezen oefenwedstrijd van JHC Training Centre

Dinsdag 16 september oefende het heren team, dat volgende week naar het EK vertrekt, in Culemborg tegen JHC Training Centre. Onder leiding van bondscoach Li Jiao oefenden de heren Ewout Oostwouder, Rajko Gommers, Laurens Tromer en Martin Khatchanov tegen het Deense clubteam.

JHC Training Centre, een clubteam uit het Denemarken, is geen kleintje. In de gelederen hebben zij onder ander Antoine Hachard (WR 199), Zhai Yujia (WR 281) en Wang Zhi Xu. Deze drie heren waren enkel dagen in Nederland in voorbereiding op de oefenwedstrijd op dinsdag 16 september. Het team werd gecoacht door He Keyl.

Ewout Oostwouder (WR 404) begon namens het Nederlandse herenteam tegen Wang Zhi Xu, de nummer twee van het Deense team. Na een spannende game, waarin Wang Zhi Xu als eerste op gamepunt kwam, wist Ewout de eerste game met 12-10 binnen te halen. Hierna volgde een spannende wedstrijd die tot het maximale aantal van vijf games werd gerekt. De tweede en derde game gingen met 8-11 en 10-12 naar de speler van JHC. In de vierde game vocht Ewout zich terug en met 11-6 dwong hij een vijfde en beslissende game af. In deze game zette Wang Zhi Xu een tandje bij en met 7-11 ging de eerste overwinning naar JHC Training Centre.

In de tweede partij speelde Rajko Gommers (WR 387) tegen de, volgens de wereldranking, nummer een van het Deense team: Antoine Hachard. Hachard komt uit een sterke generatie Franse spelers en liet ook in deze wedstrijd zien erg snel achter de tafel te zijn. Een zware opgave voor Rajko, die zelf achteraf aangaf vaak het spel te hebben kunnen maken. Helaas was de afronding van het spel soms niet scherp genoeg waardoor de partij uiteindelijk met 6-11 7-11 en 6-11 verloren ging.

Na de pauze was het aan Laurens Tromer (WR 414) om de eer te proberen te redden tegen Zhai Yujia. Hoewel Hachard hoger staat op de ranking, wordt Zhai Yujia gezien als de kopman van het Deense team. De klasse van deze speler was regelmatig in de wedstrijd terug te zien. De eerste twee games gingen dan ook redelijk eenvoudig met 5-11 en 9-11 naar de speler van JHC. In de derde game kwam Laurens 8-4 voor, maar hij zag deze voorsprong omgedraaid worden naar een 8-9 achterstand. Met een aantal goede punten, en een beetje geluk, wist de speler de vierder game met 13-11 te winnen en redde hij de eer in zijn wedstrijd. In de vierde game werd duidelijk dat Zhai Yujia het niet tot vijf games wilde laten komen. Met een aantal sterke punten werd met 6-11 de totaal overwinning van 0-3 binnen gehaald.

EK teams
De Nederlandse heren nemen dit jaar voor het eerst sinds het WK 2012 weer deel aan een groot internationaal toernooi. Bondscoach Li Jiao zal met Ewout Oostwouder, Rajko Gommers, Laurens Tromer en Martin Khatchanov afreizen naar Lissabon. In Lissabon spelen de heren in de 3de divisie (Standard Division). Tegenstanders in de poulefase zijn Montenegro, Cyprus, Schotland en San Marino. Een plaats bij de beste twee in de poule is nodig om verder te spelen voor promotie naar de 2de divisie (Challenge Division).

Brin: NTTB/WO – 18 september 2014

Remis macht TuS Mut für die nächsten Aufgaben

758479123

Die Drittliga-Mannschaft des TuS Xanten: Milosz Przybylik, Michael Servaty, Laurens Tromer und Sascha Köstner (v.l.).FOTO: Gabriele Kremer

Die Drittliga-Herren trennten sich von den Berliner Füchsen mit 5:5.
Einen gelungen Start in die Dritte Bundesliga legten die Tischtennisspieler des TuS Xanten vor 45 Zuschauern hin. 5:5 (21:18) trennten sich die Domstädter von den Füchse Berlin. “Wir sind mit dem Punkt sehr zufrieden. Im Endeffekt wäre aber auch mehr dringewesen”, resümierte Abteilungsleiter Wilfried Quosbarth. Einen Traumstart feierten die Neuzugänge Laurens Tromer und Michael Servaty.

Das junge Einser-Doppel setzte sich im Schongang in drei deutlichen Sätzen gegen Marcus Hilker/Martin Dietrich durch. Gemütlich lief es für Milosz Przybylik und Sascha Köstner eingangs nicht. Die beiden kämpften bis zum fünften Satz um den Sieg, den sie letztendlich an Arne Hölter/Sven Kath abgeben mussten. In den Einzeln kämpfte der grippegeschwächten Spitzenspieler Tromer zunächst mit seiner Nervosität, die er schnell nach ein paar Ballwechseln ausblenden konnte. So gewann das Nachwuchstalent aus den Niederlanden noch im fünften Satz gegen Hilker. Servaty unterlag unterdessen deutlich Hölter, dem Topmann der Gäste. Im unteren Paarkreuz setzte sich Przybylik durch, während Köstner sein erstes Einzel abgab.

In den zweiten Einzelspielen schlugen Tromer und Servaty beide mühelos ihre Konkurrenten mit jeweils 3:0. “Unsere beiden Neulinge haben sich hervorragend eingefunden”, lobte Quosbarth seine Schützlinge, der das Quartett zwischenzeitlich schon auf der Siegerstraße wähnte. Przybylik und Köstner verloren jedoch noch ihre letzten Einzel in fünf Sätzen.Punkte: Tromer (2), Servaty, Przybylik, Tromer/Servaty.

Bron: Rheinische Post online – 15 september 2014

Tus Männer starten gegen Füchse Berlin

XANTEN (SK) Tischtennis 3.Bundes- Iiga Herren: TUS Xanten – Füchse Berlin (morgen,15 Uhr. Gymnasium- halle). Hohen Besuch aus der Hauptstadt der Republik empfangen die Tischtennisspieler des TüS Xanten zum Auftakt der neugegründeten Dritten Bundesliga in der Domstadt. Während die anderen fünf Klubs noch pausieren startet das TuS-Quartett schon gegen die Füchse Berlin in die neue Spielzeit. Das Debakel aus der vergangenen Saison als die Xantener nur Kanonenfutter für die übrigen Teams in Deutschlands zweithöchster Spiel- klasse waren, ist vergessen. ,,Oben werden wir sicherlich nicht mitmischen können. Aber eine vernünftige Saison mit einigen Siegen wollen wir spielen”, sagte TUS-Abteilungsleiter Wilfried Quos- barth, der seine Schützlinge am vergangenen Wochenende zum ersten Mal zusammen trainieren sah. Die Stimmung untereinander sei gut, verriet Quosbarth. Die ,,alten Hasen” des TuS, der Pole Milosz Przybylik und Sascha Köstner, haben die blutjungen Neuzugänge im oberen Paarkreuz, den Niederländer Laurens Tromer und Michael Servaty, gut aufgenommen. ,,Die jungen Leute sind natürlich noch etwas nervös vor dem Start”, meinte Quosbarth weiter, der sprachlich keine Barrieren unter seinen Akteuren feststellen konnte. Immerhin verstünden alle Deutsch und gesprochen würde dann in Englisch. Im Hinblick auf die Begegnung erwartet der Sprecher der Domstädter ein ausgeglichenes Match. ,,Die Chancen stehen 50 zu 50.” Auch wenn die Gäste aus Berlin nicht so wie der TTC Ober-Erlenbach zu den Favoriten der Liga gehören, reisen sie mit starkem Personal an. Im oberen Paarkreuz stehen Arne Hölter und Nachwuchstalent Marcus Hilter und im unteren Sven Kath und Martin Dietrich am Tisch.