Maandelijks archief: maart 2015

Tromer fehlt den Xantenern am Doppelspieltag

Rosig sehen die Aussichten für den TuS Xanten am vorletzten Doppelspieltag in der 3. Bundesliga wahrlich nicht aus.

Mit Laurens Tromer fehlt der stärkste Akteur aus den Reihen der Domstädter. Schon länger laboriert der Niederländer mit einer Rückenverletzung und muss deshalb sowohl heute gegen den TTC Seligenstadt (18.30 Uhr) als auch morgen gegen den Spitzenreiter TTC Ober-Erlenbach (14.00 Uhr) passen.

Laurens geht aber davon aus, dass er in 14 Tagen für den Spieltag in Berlin wieder fit ist”, äußerte sich TuS-Abteilungsleiter Wilfried Quosbarth zum Stand der Dinge. Schmerzlich wird Tromer, der seit der Rückrunde und den abgezogenen Q-TTR-Punkten als Nummer drei aufschlagen muss, heute Abend vermisst. Auch er trug maßgeblich zum Remis in der Hinrunde bei. ,,Das ist natürlich schade, dass er nicht spielen kann. So wird es ganz schwer, einen Punkt zu holen”, meinte Quosbarth. Frank Kelm rückt aus der Zweitvertretung auf.

Gegen den TTC Ober-Erlenbach hängen die Trauben für die Domstädter morgen noch höher. Die Meisterschaft und somit der Aufstieg in die 2. Bundesliga ist für die Gäste reine Formsache. Die entscheidenden noch zwei fehlenden Punkte möchte der Ligaprimus, der mit einem Fanbus erwartet wird, aus der Domstadt mitnehmen. ,,Wir müssen nur zusehen, dass wir uns halbwegs aus der Affäre ziehen”, sind die Erwartungen an Michael Servaty, Milosz Przybylik, Sascha Köstner und Ersatzmann Gerhard Schnitzler klein.

Ein Doppel kann man immer mal holen, und Michael sollte gegen die Nummer zwei gute Chancen haben”, nannte Quosbarth die Möglichkeiten, zu einem Ehrenpunkt zu gelangen. Während Tromer seine Rückenverletzung auskuriert, erwartet der Abteilungsleiter mit Spannung ein Statement des Deutschten Tischtennisbundes zum Abzug der 60 Zähler im Q-TTR-Wert, die das junge Nachwuchstalent ins untere Paarkreuz verbannt hat. ,,Bei der letzten Veröffentlichung der TTR-Werte im Februar hatte Laurens plötzlich wieder 60 Punkte mehr, die wir uns nicht erklären können. Bisher haben wir aber noch keine Stellungnahme vom Deutschen Tischtennisbund dazu erhalten. Wir müssen weiter abwarten. ”

Selectie WK individueel bekendgemaakt

Ned_vs_JHC_Laurens_-_Sven_222_150De coaches hebben er voor het WK individueel voor gekozen om zowel bij de dames als heren drie spelers af te vaardigen.

Tijdens het toernooi zullen de spelers zowel in het enkel- als dubbelspel in actie komen.

Bondscoach Elena Timina neemt Li Jiao, Li Jie en Britt Eerland mee naar China. Bij de dames was er mogelijkheid om vier speelsters deel te laten nemen, maar Timina kiest bewust voor de selectie van drie. Timina: “Op dit moment zijn er drie speelsters fit die het niveau van het WK aankunnen. Linda Creemers is herstellende na haar zwangerschap en Kim Vermaas is nog niet helemaal belastbaar na haar polsblessure.”

Bij de heren bestaat de selectie uit Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Rajko Gommers. Hiermee mogen de drie heren, die onderdeel waren van het team dat tijdens het EK teams in actie kwam, zich ook op wereldniveau laten zien.

Bron: NTTB – 06 maart 2013

Tromer en Eerland pakken zilver op NK

Laurens Tromer spelend voor het Duitse TuS Xanten (voorheen FvT Rotterdam) heeft zondag in Zwolle de finale van het NK tafeltennis verloren. De als eerste geplaatste Tromer verloor in de eindstrijd met 4-2 van Ewout Oostwouder, die als tweede was ingeschaald. De Schiedamse Britt Eerland (foto) verloor de damesfinale met 4-1 van Li Jie.

Met name de herenfinale was een spannende partij. Ondanks een slechte start (3-0), kwam Tromer knap terug tot 3-2. De zesde en laatste game werd echter een prooi voor Oostwouder (11-5). De eveneens uit Schiedam komende Laurens Tromer plaatste zich voor de finale door Rajko Gommers te verslaan. De kersverse Nederlands kampioen Oostwouder rekende in de halve finale af met FvT-speler Barry Wijers.

De 21-jarige Britt Eerland verloor zondag in de finale van de ervaren Li Jie. De Schiedamse won nog wel de eerste game met 11-9, maar verloor vervolgens de vier games daarna. Eerland was de eerste die de ervaren Jie een game afsnoepte.

De titels in het dubbelspel waren voor Kim Vermaas en Britt Eerland en bij de heren voor Nathan van der Lee en Cosmin Stan. Het duo Vermaas/Eerland won in de finale met een duidelijke 3-0 van Angelique Gertenbach en Melanie Biedrager. Bij de heren was het een spannende finale die uiteindelijk in de vijfde game werd beslist. In deze vijfde game redde het duo Patrick Oeij/Laurens Tromer het net niet.

Bron: RTV Rijnmond – 01 maart 2015

 

Ewout Oostwouder prolongeert nationale titel

IMGP0539

Ewout Oostwouder heeft zijn nationale titel bij de heren weten te prolongeren. In de finale was de 21-jarige speler in zes games te sterk voor Laurens Tromer.

De finale leek eenzijdig te worden na de eenvoudig 11-6 11-5 11-4 voorsprong van Ewout Oostwouder. Laurens Tromer wist zich echter te herpakken en met 8-11 en 9-11 kwam de game stand op 2-3. Toch was het Ewout Oostwouder die met 11-5 in de zesde game overtuigend zijn Nederlandse titel prolongeerde.

Ewout Oostwouder ken een sterk toernooi met slechts één verloren game tot de finale. In de tweede ronde en de kwartfinale was het 4-0 tegen zowel Stellan Smid als Nathan van der Lee. Barry Wijers bood meer weerwerk in de halve finale, maar kwam niet verder dan 1 game (4-1).

Laurens Tromer kende een moeilijkere weg naar de finale. In de tweede ronde won Laurens met 4-1 van Bas Hergelink, waarna hij in de kwartfinale met dezelfde cijfers van Cosmin Stan won. De halve finale was de lastigste partij met 4-2 winst tegen Rajko Gommers. Verlies in de finale betekende wederom een tweede plaats tijdens dit NK (eerder ook in het heren dubbel).

Bron: NTTB – 1 maart 2015

Ewout Ooswouder en Laurens Tromer in halve finale heren enkel

De finale bij de heren gaat dit jaar tussen titelverdediger Ewout Oostwouder en Laurens Tromer. Oostwouder won in de halve finale van Barry Wijers, terwijl Laurens Tromer van Rajko Gommers won.
laurens nk 2015 a

Ewout Oostwouder heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van het NK. Na winst op Stellan Smid (4-0), Nathan van der Lee (4-0) en Barry Wijers (4-1) kan Oostwouder zijn titel verdedigen. Ewout Oostwouder had het in de halve finale tegen Barry Wijers een stuk eenvoudiger dan Tromer tegen Gommers.

In de finale staat hij tegenover Laurens Tromer. Tromer won dit weekend achtereenvolgens van Bas Hergelink (4-1), Cosmin Stan (4-1) en Rajko Gommers (4-2). Hiermee staat hij voor het eerst in de finale van het NK. In de halve finale werd een spannende strijd uitgevochten met Rajko Gommers, die in de zesde game zelfs kansen had om een beslissende zevende game af te dwingen.

Bron: NTTB – 1 maart 2015 / foto: Patrick van Loon

Tromer, Wijers, Gommers en Oostwouder in halve finale enkelspel

Open Zeeuwse 2014

De halve finalisten bij de heren zijn bekend. Tijdens de eerste wedstrijden van de zondag wisten Laurens Tromer, Barry Wijers, Rajko Gommers en Ewout Oostwouder zich bij de laatste vier te plaatsen. De halve finales worden om 13.00 uur gespeeld.

Laurens Tromer was de eerste speler die de halve finale wist te bereiken, hij wist in vijf games van Cosmin Stan te winnen. Tegenstander in de halve finale is Rajko Gommers. Gommers was in een spannende partij in zeven games net te sterk voor Michel de Boer. Barry Wijers won in de kwartfinale eveneens in vijf games van teamgenoot Patrick Oeij.

De andere halve finale gaat tussen Barrij Wijers en Ewout Oostwouder. Wijers won in vijf games van teamgenoot Patrick Oeij. Ewout Oostwouder wist in vier games Nathan van der Lee aan de kant te zetten.

Bron: NTTB – 1 maart 2015