Maandelijks archief: april 2015

WK – Britt & Laurens: Het duurde 20 minuten…

Vanmorgen kort na 11 uur (5 uur Nederlandse tijd) stapten Laurens Tromer en Britt Eerland  arena nummer 8 binnen voor hun wedstrijd in de achtste finales van het gemengddubbelspel. Langs de kant zat eenzaam en alleen bondscoach Elena Timina. De tegenstanders van de bij het Schiedamse NOAD opgegroeide Nederlanders waren de als eerste geplaatste Noord-Koreanen Jong Kim en Hyok Bong Kim.

IMG_5758De strijd duurde maar 20 minuten en toen was het alweer voorbij. De gamescores vielen nog wel mee, zeker gezien het zeer hoge niveau van de Kimmen  die vrijwel foutloos speelden.

De mannelijke Kim (Hyok Bong) was vooral zeer degelijk. En de vrouwelijke Kim (Jong) speelde (linkshandig) de mooiste punten bij elkaar. Vooral het gamepoint op 5-10 in de derde game (een backhand bijna op schouderhoogte geslagen) was van een ongelooflijke schoonheid.

De Koreaanse had overigens een kwartiertje eerder haar enkelspel afgesloten tegen de net (10 april) 15-jarige Japanse Miu Hirano. Het was een fraai duel met een enerverende slotfase. Jong verloor in vijven, maar ondanks die deceptie stond er wel weer in de mix.

Al met al was het bereiken van de laatste 16 een mijlpaal voor het Oranje-duo Eerland/Tromer. Daarom nog maar eens al hun partijen op een rij:
1e r. w.v. Maria en Gonzalo Lorenzotti (Uru) 4-0 (11-4, 11-8, 11-5, 11-9)
2e r. w.v. Xing Han/Suraju Saka (KBR) 4-3 (11-9, 11-9, 10-12, 11-3, 7-11, 4-11, 11-7)
3e r. w.v. Caroline Kuhumara/Hugo Calderano (Bra) 4-2 (13-11, 9-11, 11-9, 11-6, 9-11, 13-11)
4e r. (18-finale) v.v. Jong Kim/Hyok Bong Kim (N-K) 0-4 (8-11, 4-11, 5-11, 8-11)

Bron: Tafeltennisnederland – 29 april 2015

WK – Achtste finale voor Britt & Laurens !

Het 'Nederlandse' mixeddubbel Britt Eerland en Laurens Tromer (foto Facebook)

In het gemengddubbelspel zijn Britt Eerland en Laurens Tromer erin geslaagd om de laatste zestien te bereiken. Ze versloegen in een spannend duel het Braziliaanse koppel Kuhumara/Calderano. Ze komen nu uit tegen de nummer 1 geplaatst, Kim/Kim uit Noord-Korea.

De zege van het duo leidde tot veel reacties op Facebook, onder meer van (moeder) Susan Tromer:

“Het moet niet gekker worden! Laurens samen met Britt naar de laatste 16 van de wereld in de mix dubbel!!!! Wie had dat 13 jaar geleden ooit kunnen denken toen ze samen begonnen bij Noad……”

Het mannenduo Gommers/Tromer overleefde de eerste ronde niet. Ze boden wel stevig weerwerk maar het was niet voldoende om zich het Servische dubbel Jevtovic/Petro van het lijf te houden.

MANNENDUBBELSPEL

Eerste ronde
Rajko Gommers/Laurens Tromer v.v. Marko Jevtovic/Zsolt Peto (Ser) 2-4 (12-10, 5-11, 5-11, 10-12, 14-12, 9-11)

GEMENGDDUBBELSPEL

Tweede ronde
Britt Eerland/Laurens Tromer w.v. Caroline Kuhumara/Hugo Calderano (Bra) 4-2 (13-11, 9-11, 11-9, 11-6, 9-11, 13-11)

Derde ronde (achtste finale)
Britt Eerland/Laurens Tromer – Jong Kim/Hyok Bong Kim (N-K)

Bron: Tafeltennisnederland – 29 april 2015

Duo Tromer/Eerland bij laatste 16 in mixed dubbel

Het dubbeltoernooi van het WK 2015 brengt het Nederlandse team een reeks successen. Laurens Tromer en Rajko Gommers bereikten de laatste 64 na gestart te zijn in de kwalificaties. En Laurens Tromer en Britt Eerland wisten zelfs de laatste 16 in het mixed dubbel te bereiken.

Laurens Tromer en Britt Eerland bij laatste 16
Het grootste succes op het WK tot nu toe is het bereiken van de laatste 16 in het mixed dubbel. Laurens Tromer en Britt Eerland gaan als een stoomtrein door het mixed dubbel toernooi heen. In de eerste ronde werd met 4-0 (11-4 11-8 11-9 11-9) van het duo Lorenzotti/Lorenzotti (Uru) gewonnen. Bij de laatste 64 werd na een spannende wedstrijd met 11-9 11-9 10-12 11-3 7-11 4-11 11-7 (4-3) van het duo Suraju Saka/Hna Xing (Cgo) gewonnen. In een strijd om een plaats bij de laatste 16 wonnen Laurens Tromer en Britt Eerland met 13-11 11-9 9-11 11-6 9-11 13-11 (4-2) van Hugo Calderano en CarolineKumuhara (Bra).

Bij de laatste 16 staat het Nederlandse duo oog in oog met de titelverdedigers en als nummer één geplaatst Kim Hyok Bong/Kim Jong (Prk)

Gommers/Tromer driemaal winst op rij
Het kwalificatietoernooi begon erg goed voor het Nederlandse duo. Daar waar Ewout Oostwouder met zijn partner Khanin in de eerste ronde verloor, won het Nederlandse duo drie wedstrijden op rij. Eerst werd het duo Citaku/Citaku met 3-0 verslagen, waarna ze met wederom 3-0 (11-5 11-7 11-6) te sterk waren voor het duo Elia Schmidt/Lionel Weber (Zwi). In de laatste kwalificatieronde was het een lastigere wedstrijd maar ook het dup Luka Bakic/Irfan Cekic (Mne) werd met 3-1 (11-7 8-11 11-9 11-9) verslagen.

Laatste 64 eindpunt
In de hoofdronde van het heren dubbelspel stonden Gommers en Tromer tegenover het duo Marko Jevtovic/Zsolt Peto (Ser). In een zeer spannende wedstrijd werd uiteindelijk met 2-4 (12-10 5-11 5-11 10-12 14-12 9-11) verloren.

Bron: NTTB – 28 april 2015

Tafeltennissers op WK uitgeschakeld in enkelspel

Laurens Tromer is op het WK tafeltennis uitgeschakeld in de kwalificatie van het enkelspel, maar bereikte met Rajko Gommers wel het hoofdtoernooi in het dubbel. Tromer.

De drie Nederlandse mannen zijn bij de WK tafeltennis uitgeschakeld in de kwalificatie van het enkelspel. Van het drietal Ewout Oostwouder, Laurens Tromer en Rajko Gommers kwam Tromer in het Chinese Suzhou het verst.

Hij overleefde zijn kwalificatiegroep, maar sneuvelde vervolgens in de tweede fase van de kwalificatie door een nederlaag tegen Spanjaard Alvaro Robles (1-4). Oostwouder en Gommers bleven al in de groepsfase steken.

Tromer en Gommers bereikten samen wel het hoofdtoernooi in het dubbelspel. Het Nederlandse koppel won drie partijen in de kwalificatiefase.

Succes in gemengd dubbelspel

In het gemengd dubbelspel bereikte Tromer met Britt Eerland de derde ronde van het hoofdtoernooi. Voor een plaats in de achtste finales moeten zij afrekenen met Hugo Calderano en Caroline Kumahara uit Brazilië. Voor Oostwouder en Li Jiao viel in de tweede ronde het doek.

Voor de Nederlandse vrouwen Li Jie, Li Jiao en Britt Erland begint het enkelspeltoernooi dinsdag pas.

Bron: NOS 27 april 2015

WK-mix: Britt & Laurens naar laatste 32

In het mixeddubbelspel hebben Britt Eerland en Laurens Tromer op het WK twee partijen gewonnen. Daardoor staan ze nu in de derde ronde en dus bij de beste 32 koppels. Ze wonnen met 4-0 van Maria en Gonzalo Lorenzotti uit Uruguay en vervolgens met 4-3 van Xing Han/Suraju Saka uit Kongo-Brazzaville.

Het andere gemengde koppel, Jiao Li/Ewout Oostwouder won tot nog toe één partij in de mix. Dit koppel was sterker dan het Nigeriaanse dubbel Olufunke Oshonaike/Segun Toriola: 4-1.

Bron: Tafeltennis Nederland – 27 april 2015

LAURENS op WK ook dóór in enkelspel

Het is tot nog toe een lekker WK voor Laurens Tromer. Hij behaalde twee overwinningen in het dubbelspel en één in het enkelspel. Dat is voldoende voor tweemaal een volgende ronde.

In het enkelspel had hij wel veel geluk. Hij won zelf in vier games van de Nepalees Deep Saun. Het wachten was dus op het topduel morgen tegen Ojo Onaolapo, de (lichte) favoriet in de groep. Maar de Nigeriaan kwam vandaag niet opdagen voor zijn eerste partij tegen Saun en toen was het voor hem meteen voorbij. Zelfs als Onaolapo morgen toch nog komt opdagen – en zelfs als Laurens dan zou verliezen – dan nog is hij groepswinnaar, omdat je bij niet-opdagen nul punten krijgt en voor verliezen één.

In de volgende ronde wordt het andere koek, dan komt Laurens tegen iemand uit een sterke kwalificatiegroep (World ranking 150-170).

Bron: Tafeltennis Nederland  – 26 april 2015

Dubbel Rajko / Laurens heeft hoofdtoernooi WK 2015 in zicht

Met twee 3-0 overwinningen hebben Rajko Gommers en Laurens Tromer in het dubbelspel de hoofdronde op het WK in de Chinese stad Suzhou in zicht. In de tussenronde moeten ze winnen van de Montenegrijnen Bakic/Cekic om zich definitief te plaatsen.

In de openingsronde werd het Kosovaarse duo Baten & Linor Citaku in drieën verslagen en datzelfde gebeurde in de volgende partij ook tegen Elia Schmidt/Lionel Weber (Zwuitserland).

Bron: Tafeltennis Nederland – 26 april 2015

 

aankondiging S.V. Siek 1948

Laurens Tromer verstärkt den SV Siek

Eines der größten Talente aus den Niederlanden, den heute am Freitag 20 Jahre alt werdenden Laurens Tromer, kann der SV Siek als Neuzugang für die Saison 2015/16 begrüßen. Derzeit ist der hoch gewachsene Angriffsspieler noch beim Drittligakonkurrent TuS Xanten im Kader und aktueller Vizemeister in unserem Nachbarland. In der niederländischen Rangliste wird er sogar momentan als Nr. 1 geführt vor dem Jülicher Ewout Oostwouder. Der junge niederländische Nationalspieler deutete schon mehrmals sein großes Entwicklungspotential an und wird beim SV Siek hoch motiviert die Position 2 einnehmen.

„Welkom bij SV Siek Laurens and Happy Birthday !!!

 Patrick Khazaeli rückt auf

Die Position 4 im Drittligateam wird das gestrige Geburtstagskind Patrick Khazaeli (24) einnehmen der bisher in der 2. Herren in der Oberliga Nord-Ost erfolgreich gespielt hat. Der ehrgeizige Linkshänder und aktuelle Vizelandesmeister zeigte bei seinen bisherigen Einsätzen im Pokal und in der Meisterschaft schon gute Auftritte und steht vor einer neuen sportlichen Herausforderung.

Über Saisonziele zu sprechen ist noch zu verfrüht muss man doch erst die komplette Staffeleinteilung inklusive der Zusammenstellungen aller Mannschaften in der 3. Bundesliga Nord abwarten.

Team 2015/16: Wang Yansheng, Laurens Tromer, Daniel Cords, Patrick Khazaeli

web-site:  www.svsiek-tt.de

 

Laurens naar S.V. Siek 1948

Vandaag is bekend geworden dat Laurens voor het seizoen 2015/2016 een overeenkomst heeft gesloten met S.V. Siek 1948 uit het plaatsje Siek, dat in de buurt ligt van Hamburg. Op basis van Laurens zijn huidige Q-ttr puntenaantal zal hij voor S.V. Siek 1948 op positie twee uitkomen in de derde Bundesliga Noord. Laurens zijn eerste seizoen in deze klasse speelde hij voor Tus Xanten uit Xanten.  In de individuele eindstand is Laurens geëindigd op de 10 plaats van de 29 spelers die in deze klasse 4 of meer partijen hebben gespeeld.

Aan het einde van seizoen 2014/2015 is gebleken dat Laurens zijn sportieve aspiraties beter aansluiten bij die van S.V. Siek 1948.  In het seizoen 2014/2015 eindige S.V. Siek 1948 op de vierde plaats en Tus Xanten op de laatste plaats.  Voor het seizoen 2015/2016 heeft S.V. Siek 1948 naast Laurens de volgende spelers gecontracteerd: Yansheng Wang (positie 1), Daniel Cords (positie 3) en Patrick Khazaeli (positie 4).

Laurens verheugt zich erop het nieuwe seizoen bij S.V. Siek 1948 te spelen, omdat dit team in staat moet zijn mee te doen om het kampioenschap en er volgend seizoen 10 teams zullen uitkomen in de derde Bundesliga Noord in plaats van de zeven teams die nu in deze klasse hebben gespeeld.