Maandelijks archief: augustus 2015

Tromer wint top 8 toernooi


Laurens Tromer heeft zondag de eerste editie van het top 8-tafeltennistoernooi van Salamanders op zijn naam geschreven. De favoriet, die competitie speelt in Duitsland, versloeg in de finale in de hal aan de Veenbes in Wateringen Koen Hageraats met 4-1. In de poulefase was Hageraats juist nog de meerdere van de twee.

Michel de Boer legde beslag op de derde plaats. In de strijd om deze derde podiumplek wist de 45-jarige Hagenaar eenvoudig te winnen van Martijn de Vries met 4-0.

Het top 8-toernooi was een initiatief van Casper ter Luun, die met ingang van dit seizoen het eerste herenteam van Salamanders is komen versterken. Ter Luun overleefde, evenals zijn teamgenoot Jamshid Sedigh, de poulefase niet.

Bron: WOS – 31 augustus 2015

Salamanders top 8 prooi voor Laurens Tromer

Er was veel publieke belangstelling bij dit invitatietoernooi met een hele mooie bezetting van 8 topspelers.

Zo waren er 3 ex-Nederlandse kampioenen: Michel de Boer, Casper ter Luun en Martijn de Vries. Daarbij een van de rising stars in het Nederlandse heren tafeltennis en lokale favoriet Jamshid Sedigh. Tenslotte 4 jeugdige topspelers die zich nog volop ontwikkelen: Laurens Tromer, Koen Hageraats, Martin Khatchanov en Patrick Oeij.

Na het nodige vuurwerk in de poules stonden in de halve finales twee van de jeugdige toppers tegen 2 ex-Nederlandse kampioenen: Laurens tegen Michel en Martijn tegen Koen. Waar Laurens snel klaar was met Michel (4-0) had Koen iets meer moeite met Martijn (4-2). De 3e plaats werd daarna door Michel voor zich opgeeist.

De finale dus tussen 2 spelers die elkaar vanaf de welpenleeftijd al regelmatig in allerlei finales tegen zijn gekomen. Koen had in de poule van Laurens gewonnen, maar in de finale had Laurens het beste van het spel. Met mooi en direct aanvalsspel (op de foto een karakteristieke backhand aanval boven tafel) kon hij Koen steeds onder druk houden en weinig kansen geven. Koen vocht prima en werd na 0-3 beloond met gamewinst maar verder kwam hij niet. Laurens werd dus de glorieuze winnaar van het 1e Salamanders top 8 toernooi.

Van de organisatie is nog de volgende aanvulling:

Ondanks het bijzonder mooie weer waren zo’n 80 liefhebbers getuige van de 1e editie van het door Casper ter Luun georganiseerde Top 8 toernooi in de zaal van ttv. De Salamanders te Wateringen. Het idee om dit evenement te organiseren was ontstaan tijdens Casper’s introductie etentje eerder deze zomer. Zowel voor de spelers als het publiek was het transpireren, maar tot en met de finales werd het publiek getrakteerd op mooie partijen.

Er werd in 2 poules “best of five” gespeeld waarbij de beste 2 doorstroomden naar de halve finales. In poule A was de in de Duitse 3e Bundesliga spelende favoriet Laurens Tromer (3) uiteindelijk 2e omdat hij in een spannende 5-gamer van Koen Hageraats (18) verloor. De energieke Koen ging dus als 1e over samen met Laurens, ten koste van de hoger op ranglijst geplaatste flegmatieke Martin Khatchanov (8), alsmede de verbeten strijdende Casper ter Luun (16).

In poule B werd Michel de Boer (4) nummer 1, al was zijn overwinning op Martijn de Vries (10) eerder een tactische zet om in de kruisfinale Laurens Tromer te ontlopen. Beiden hadden het ontzettend moeilijk gehad tegen local hero Jamshid Sedigh (31), die in zijn eigen zaal nog nooit een partij verloren had. Aanvankelijk leek dat ook nu ook te gebeuren, maar hun vechtlust won het van zijn nonchalance. Patrick Oeij (11) verloor wel van Jamshid, beide uitgeschakelden maakten er een voor het publiek aantrekkelijke demonstratiepartij van met onmogelijke reddingen en scores.

In de halve finales, gespeeld volgens de “best of seven” formule won Laurens met 4-0 van de verbeten strijdende en goed blokkende Michel.

De andere halve finale werd een 4-2 overwinning voor de schijnbaar onvermoeibare Koen, die de trefzekere forehand van Martijn, met veel loopwerk, voortdurend goed wist te pareren of misschien wel uit te putten.

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Michel, die ergens toch nog voldoende energie vond om Martijn te verslaan.

De finale was de 2e ontmoeting tussen Laurens en Koen. Ook ditmaal werd het een duel in 5 games, maar nu won Laurens afgetekend met 4-1. Daarmee werd hij de eerste winnaar van dit Top 8 toernooi in de zaal van ttv. De Salamanders en ontving hij een fraaie beker. Vanwege het succes garandeerde de sponsor alvast een herhaling, volgend jaar wederom voorafgaand aan de competitieaanvang.

Bron: Tafeltennis.nu – 30 augustus 2015