Open Zeeuwse 2014

LAURENS TROMER: “BELANGRIJK OM MET TEGENSLAGEN OM TE KUNNEN GAAN”

In aanloop naar de Tafeltennis Masters 2014 op 2, 3 en 4 januari 2015 stelt Marlotte Staps een aantal vragen aan diverse deelnemers van het toernooi. Dit keer voelde Marlotte Laurens Tromer aan de tand. Tromer vertegenwoordigde Nederland tijdens het EK teams en speelt sinds september in Duitsland bij Tus Xanten.

Doe je mee met aan deze editie van de Tafeltennis Masters?
“Ja, ik doe mee aan de Masters.”

Hoe is het met de vorm gesteld?
“Mijn vorm is op dit moment goed alleen ik ben niet helemaal fit. Ik heb een lichte blessure aan mijn knie. Ik ga er vanuit dat het voor de Masters weer genezen is.”

Wat is je beste prestatie in dit toernooi tot nu toe?
“In 2012 verloor ik in de halve finale. Dat is tot nu toe mijn beste resultaat.”

Wat is je doel voor de Tafeltennis Masters 2014?
“Mijn doel voor de Masters is ten eerste om zelf goed een niveau te halen. Ik denk dat ik wel één van de vele kanshebbers ben en mijn doel is dan ook om het toernooi te winnen. Ik denk dat veel spelers in staat zijn om het toernooi te winnen.”

Wat zou je jonge spelers/speelsters aanraden die net als jij in de toekomst graag willen schitteren op de Tafeltennis Masters?
“In denk dat het belangrijk is voor jonge spelers om een goede trainingssituatie te creëren met een goede trainer die je verder kan helpen om een betere tafeltennisser te worden. Tafeltennis is een hele lastige sport met veel concurrentie en daarom denk ik ook dat het heel belangrijk is om met tegenslagen om te kunnen gaan.”

Welke trainer heeft de meeste invloed gehad op jouw ontwikkeling als tafeltennisser?
“Er zijn meerdere trainers geweest die mij goed hebben ondersteund. Elke trainer had zijn eigen specialiteiten. Op dit moment is Li Jiao mijn coach.”

Wat is de bijdrage die Li Jiao geleverd heeft aan jouw spel?
“Met speltechnische zaken heeft ze mij goed geholpen, maar ook met mijn manier van denken in de wedstrijden.”