Laurens Tromer en Li Jie voeren plaatsingslijst NK aan

ostend masters 2014

De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en de eerste ronde wedstrijden zijn bekend. Zaterdag 28 februari gaat het NK van start met Laurens Tromer en Li Jie als aanvoerders van de plaatsingslijsten van het enkelspel. In het dubbelspel zijn alle titelverdedigers als eerste geplaatst. Wie gaan er dit jaar met de nationale titels vandoor?

Dames
Bij de dames heeft het toernooi tot nu toe te maken met twee afmeldingen. Li Jiao meldde zich kort na de sluitingsdatum af, de Oranje-speelster is niet helemaal fit. Drie dagen voor het toernooi moest ook Rianne van Duin zich afmelden, de speelster heeft last van rugklachten. De afzegging van Li Jiao zorgt ervoor dat Li Jie voor het eerst in jaren als eerste is geplaatst tijdens het NK, plek 2 t/m 4 worden ingenomen door Britt Eerland, Yana Timina en Ana Gogorita. Linda Creemers, die voor het eerst sinds haar zwangerschap weer een toernooi speelt, is als vijfde geplaatst in Zwolle. Favoriet voor de titel lijkt vooraf Li Jie, al kunnen alle spelers uit de top 8 tot de lijst met favorieten gerekend worden. In het damestoernooi is er een groot aantal jonge speelsters dat de kans krijg om zich in Landstede in de kijker te spelen. Tanja Helle wist het NK B te winnen, Felicia Faas kreeg een wildcard en Lisette van Es mag als eerste reserve meespelen na de afmelding van Rianne van Duin.

Heren
De heren hebben tot nog een toe een volledig bezet NK. Laurens Tromer is voor de tweede keer, in zijn nog jonge carrière, als eerste geplaatst In Zwolle. Titelverdediger Ewout Oostwouder staat op plek 2 en Barry Wijers en Rajko Gommers maken de top 4 bij de heren compleet. Bij de heren is er een hele lijst met spelers die aanspraak kunnen maken op de titel. Naast de top 4 zijn de spelers uit de top 10 allemaal gevaarlijke outsiders. Het toernooi bij de heren kent een kleiner aantal deelnemers dan bij de dames, dit komt door het kleinere aantal spelers met aan A-licentie. Stellan Smid krijgt met een wildcard de kans om zijn goede vorm van de afgelopen weken te laten zien in het Theater van de Sport.

Dubbelspel
Door de afmelding van Rianne van Duin wordt er in het dames dubbel en het mixed dubbel aanstaande vrijdag opnieuw geloot. Met een nieuwe loting liggen de kansen heel anders. Wie zijn er, naast de titelverdedigers, de favorieten? Bij het herendubbel blijft het schema hetzelfde, titelverdedigers Barry Wijers en Martin Khatchanov zijn als eerste geplaatst, de finalisten van vorig jaar doen dit keer beiden met een andere partner mee. Koen Hageraats vormt met Ewout Oostwouder het tweede duo op de plaatsingslijst en Rajko Gommers vult samen met Martijn de Vries de top 3 aan.

Het volledige speelschema’s zijn terug te vinden op nttb.toernooi.nl. Zodra er vrijdagmiddag opnieuw is geloot in het dames dubbel en het mixed dubbel zullen de nieuwe schema’s gepubliceerd worden op nktafeltennis.nl, op nttb.toernooi.nl en natuurlijk in de NTTB evenementen app.

Bron: NTTB – 25 februari 2015