Ewout Oostwouder prolongeert nationale titel

IMGP0539

Ewout Oostwouder heeft zijn nationale titel bij de heren weten te prolongeren. In de finale was de 21-jarige speler in zes games te sterk voor Laurens Tromer.

De finale leek eenzijdig te worden na de eenvoudig 11-6 11-5 11-4 voorsprong van Ewout Oostwouder. Laurens Tromer wist zich echter te herpakken en met 8-11 en 9-11 kwam de game stand op 2-3. Toch was het Ewout Oostwouder die met 11-5 in de zesde game overtuigend zijn Nederlandse titel prolongeerde.

Ewout Oostwouder ken een sterk toernooi met slechts één verloren game tot de finale. In de tweede ronde en de kwartfinale was het 4-0 tegen zowel Stellan Smid als Nathan van der Lee. Barry Wijers bood meer weerwerk in de halve finale, maar kwam niet verder dan 1 game (4-1).

Laurens Tromer kende een moeilijkere weg naar de finale. In de tweede ronde won Laurens met 4-1 van Bas Hergelink, waarna hij in de kwartfinale met dezelfde cijfers van Cosmin Stan won. De halve finale was de lastigste partij met 4-2 winst tegen Rajko Gommers. Verlies in de finale betekende wederom een tweede plaats tijdens dit NK (eerder ook in het heren dubbel).

Bron: NTTB – 1 maart 2015