Tromer en Eerland pakken zilver op NK

Laurens Tromer spelend voor het Duitse TuS Xanten (voorheen FvT Rotterdam) heeft zondag in Zwolle de finale van het NK tafeltennis verloren. De als eerste geplaatste Tromer verloor in de eindstrijd met 4-2 van Ewout Oostwouder, die als tweede was ingeschaald. De Schiedamse Britt Eerland (foto) verloor de damesfinale met 4-1 van Li Jie.

Met name de herenfinale was een spannende partij. Ondanks een slechte start (3-0), kwam Tromer knap terug tot 3-2. De zesde en laatste game werd echter een prooi voor Oostwouder (11-5). De eveneens uit Schiedam komende Laurens Tromer plaatste zich voor de finale door Rajko Gommers te verslaan. De kersverse Nederlands kampioen Oostwouder rekende in de halve finale af met FvT-speler Barry Wijers.

De 21-jarige Britt Eerland verloor zondag in de finale van de ervaren Li Jie. De Schiedamse won nog wel de eerste game met 11-9, maar verloor vervolgens de vier games daarna. Eerland was de eerste die de ervaren Jie een game afsnoepte.

De titels in het dubbelspel waren voor Kim Vermaas en Britt Eerland en bij de heren voor Nathan van der Lee en Cosmin Stan. Het duo Vermaas/Eerland won in de finale met een duidelijke 3-0 van Angelique Gertenbach en Melanie Biedrager. Bij de heren was het een spannende finale die uiteindelijk in de vijfde game werd beslist. In deze vijfde game redde het duo Patrick Oeij/Laurens Tromer het net niet.

Bron: RTV Rijnmond – 01 maart 2015