Laurens Tromer groepwinnaar op EK

Op het EK in Rusland zijn vijf van de zes Nederlanders gestart in de kwalificaties. Li Jie is in zowel het enkel- als dubbelspel direct geplaatst voor het hoofdtoernooi. Kim Vermaas, Laurens Tromer, Ewout Oostwouder, Rajko Gommers en Michel de Boer startten in de kwalificaties.

Laurens Tromer ongeslagen
Na een ongeslagen status in het teamtoernooi wist Laurens Tromer ook in de kwalificaties van het indiviuele toernooi ongeslagen te blijven. In Groep 23 wist Laurens van zowel Jean-Michel Saive (die daarna zich terugtrok uit het toernooi), Tristan Flore en Alfredas Udra te winnen.  Met deze groepswinst plaats de speler zich voor het hoofdtoernooi van het EK.

In de eerste ronde van het hoofdtoernooi staat Laurens Tromer tegenover de als nummer 9/16 geplaatst Pär Gerell uit Zweden. Deze wedstrijd wordt om 18.15 uur NL tijd gespeeld en is te volgen via de live score.

Gommers en Oostwouder eindigen op plaats drie
Ook Rajko Gommers en Ewout Oostwouder bleven in het teamtoernooi ongeslagen. In de kwalificaties van het indiviuele toernooi konden zij deze status niet vasthouden. Rajko Gommers won van Marko Jevtovic , maar verloor van Thomas Keinath en  Petyo Krastev.. Ewout Oostwouder won van Vladimir Radonjic en verloor van Benedek Olah (vorig jaar nog actie in de Nederlandse eredivisie) en Lubomir Pistej. Hiermee eindigden beide heren op een derde plaats, dit is niet voldoende voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Oostwouder wel door in dubbelspel
Ewout Oostwouder heeft met zijn partner Jan Zibrat wel het hoofdtoernooi weten te bereiken in het dubbelspel. Het duo bleef twee wedstrijden ongeslagen en kreeg een walkover, hiermee werden zij overtuigend groepswinnaar. Tegenstanders in de eerste ronde is het duo Stefan Fegerl/Joao Monteirp (als 9de geplaatst). De wedstrijd wordt op vrijdag 2 oktober gespeeld.

Kim Vermaas eveneens derde in kwalificatiepoule
Kim Vermaas speelde bij de dames in een kwalificatiepoule van vijf spelers. Na winst op Giorgia Piccolin en Rita Fins en verlies tegen Audrey Zarif en Dana Cechova eindigt ook Kim op een derde plaats in de kwalificatiepoule. Ook bij de dames is dit helaas niet genoeg voor plaatsing in het hoofdtoernooi. Omdat de speelster niet in het dubbelspel uitkomt is de speler uitgeschakeld op het EK.

Michel de Boer eindigt op plaats vier
Michel de Boer bleef tijdens het teamtoernooi aan de kant, maar kwam wel in actie tijdens het individuele toernooi. Er waren kansen voor de meest ervaren speler van het herenteam, maar helaas wist hij niet te winnen van Antoine Hachard, Diogo Chen en Darko Jorgic. Michel komt niet uit in het dubbelspel en is daarmee uitgeschakeld op het EK.

Bron: NTTB  – 01 oktober 2015