Laurens Tromer wint 1e Nederlandse enkeltitel

In een finale tegen de nog verrassend sterk spelende Michel de Boer, wist Laurens in Zwolle zijn 1e Nationale kampioenstitel te winnen in het heren enkelspel.

De net als Britt Eerland uit Schiedam afkomstige Laurens kreeg niet de nummer 2 van de Nederlandse ranglijst Ewout Oostwouder tegenover zich maar degene waarvan Ewout in de halve finale had verloren en dat was oudgediende Michel de Boer. Michel zorgde door zijn duidelijke 4-0 zege voor een daverende verrassing want Ewout Oostwouder, die in de 2e bundesliga competitie speelt, is de laatste jaren meestal toch de sterkere. In de andere halve finale ging Laurens ten koste van oud-kampioen Barry Wijers (2012), met 4-2 door naar de finale.

De 45-jarige Michel de Boer, die in 2010 Nederlands kampioen werd, had in de finale weinig kans tegen zijn 20-jarige tegenstander. Hij kon 1 game winnen, maar was in de andere 4 games niet dichtbij gamewinst.

Laurens gaat volgend seizoen in de 2e bundesliga spelen bij de Duitse club TTC Ober-Erlenbach 1987 (die nog een kleine kans heeft op promotie naar de 1e bundesliga). Hij won afgelopen januari zijn 1e Masterstitel en nu dus zijn 1e Nederlandse kampioenschapstitel. Op dit moment is hij duidelijk de sterkste Nederlandse heer.

Bron: Tafeltennis.nu – 21 maart 2016