Scyedam tegen FvT Visser-Van der Ham Rotterdam

Voormalig FvT’er Jochem de Hoop opende de wedstrijd met een verrassende nipte overwinning in vijf games tegen Barry Wijers. Vervolgens kwam FvT voor de eerste keer langszij na een moeizame winst in opnieuw vijf games van kopman Laurens Tromer tegen een tactisch slim spelende Nermin Smajic. Nationaal kampioen Casper ter Lüün versloeg vervolgens in vier games Patrick Oeij, waardoor Scyedam aan de pauze opnieuw op voorsprong stond.

Na de pauze versloeg Laurens Tromer in drie games Jochem de Hoop, maar weer was het Scyedam dat op voorsprong geraakte na winst in vijven van Ter Lüün op Barry Wijers. In de laatste wedstrijd van de dag zorgde Patrick Oeij – met een overwinning in vieren op Nermin Smajic – er voor dat de Rotterdammers met een gelijkspel naar huis konden. Beide clubs doen zo goede zaken voor de kwalificatie voor de play-offs in het voorjaar.

Coach Alfred de Jong was echter allerminst tevreden over het vertoonde spel. “We waren duidelijk niet scherp en fanatiek genoeg. Volgende week spelen we de tweede ronde in de Europacup en dan zal dit punt een heel stuk beter moeten. Anders worden we weggespeeld. Over het niveau van Barry Wijers maak ik mij nog geen zorgen, maar dat het vandaag niet goed was, lijkt mij duidelijk.”

Bron : Tafeltennis.nu – 15 oktober 2013