Laurens Tromer ruilt FVT in voor Duitsland

Ook FVT / Visser – van der Ham Rotterdam ontkomt niet aan het vertrek van spelers uit het keurkorps, De Rotterdamse tafeltennisvereniging moet het volgend seizoen zonder Laurens Tromer doen. De 18-jarige Tromer had dit seizoen het kopmanschap van Barry Wijers overgenomen.

Tromer vertrekt naar Duitsland om in de derde Bundesliga bij een club te spelen waarvan hij de naam nog niet kan noemen. “Het niveau van de derde Bundesliga is een stuk hoger dan de Nederlandse eredivisie”, zo weet Tromer, nadat hij al diverse malen in Duitsland is wezen kijken. “Het wordt een heel nieuw team, dat de ambitie heeft om naar de tweede Bundesliga te promoveren”.

Tromer blijft op Papendal wonen en studeren en reist van daaruit naar zijn nieuwe club. “Ik heb er best zin in, het is een stuk sterker en beter voor mijn ambitie om hogerop te komen” aldus het talent. In de nationale competitie verloor Tromer dit seizoen pas twee keer van de Sloveen Jan Zibrat van landskampioen Enjoy & Deplay / Taverzo. Zibrat stapt daar trouwens ook op net als zijn Kroatische teamgenoot Borna Kovac.

Bij poulgenoot Scyedam gaven Michel de Boer en Casper ter Lüün vorige week aan te vertrekken bij de Schiedammers. Wie Tromer bij FVT gaat vervangen is nog niet bekend. Met Barry Wijers, Patrick Oeij en Martin Khatchanov hebben de Rotterdammers nog wel een team dat het niveau van de eredivisie aankan, maar niet om de prijzen zal strijden.

FVT won zaterdag 22 februari heel ruim, maar de 4-1 zege op debutant Hilversum kwam wel heel moeizaam tot stand.  Tromer won van Tycho Dekkers (3-2) en Nathan van der Lee (3-0). Oeij van invaller Arnoud Meijer (3-0) en Dekkers (3-2). Khatchanov verloor van Van der Lee.

Bron: Algemeen Dagblad – 24 februari 2014