Verslag NK 2014 senioren

Het afgelopen weekend (2 en 3 maart 2014) werd het nationaal kampioenschap tafeltennis opnieuw in Zwolle verspeeld. In een sfeervolle ambiance traden liefst 8 FvT’ers bij de nationale elite aan, keurig verdeeld over 4 heren en 4 dames. Onze dames Vanja, Jasminka en Jacintha lieten in hun 1e ronden de nodige kansen liggen. Alleen onze junior Sanne overleefde de 1e ronde door Marlotte Staps (Scylla) met 4-1 te verslaan, waarna Britt Eerland (Scyedam) in de 2e ronde een maatje te groot was voor haar.

Bij de heren waren de verwachtingen vooraf een stuk hoger met Laurens als 1e en Barry als 2e geplaatst. Patrick Oeij vocht zich in de 1e ronde in 7 zware games langs zwager Nathan van der Lee (Hilversum), waarna hij in de ronde van de laatste 16 nipt verloor van Cosmin Stan (4-2). Junior Martin Khatchanov bereikte de laatste 8 na een narrow escape inclusief rode kaart en dus een penalty punt tegen Bas Hergelink (Itass Klazienaveen) met 11-9 in de 7e game. In de kwartfinale verloor Martin vrij kansloos met 4-0 tegen teamgenoot Laurens Tromer, die vrij overtuigend de ½ finale van het heren enkelspel behaalde. Hierin moest hij aantreden tegen zijn trainingsmaat op Papendal Ewout Oostwouder (Smash Hattem).
Beide spelers kennen elkaar door en door, echter Ewout had na zijn laatste competitienederlaag tegen Laurens zijn tactische strijdplan duidelijk aangepast en liet Laurens vanaf het begin niet in zijn spel komen. Daarnaast miste Laurens op cruciale momenten een aantal belangrijke ballen en ontbrak het bij Laurens aan de juiste servicedruk/variaties en de mentale winnaars uitstraling om daadwerkelijk een vuist te kunnen maken in deze wedstrijd. Een leerzame les voor Laurens. Ongetwijfeld volgen er nog meer titelkansen voor Laurens in de nabije toekomst.

Onze meest ervaren troef Barry versloeg eerst Martijn de Vries (Westa) met 4-1 en vervolgens oud teamgenoot Cosmin Stan (Westa) na een spannende strijd (4-1). In de ½ finale speelde Barry tegen een andere ex-teamgenoot, Michel de Boer (Scyedam). Het werd een schitterende strijd met mooie lange rally’s, waarin Barry uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam (4-2). In de finale moest Barry net als bij de Masters 2014 tegen Ewout Oostwouder (Smash Hattem). De weinig fouten makende Oostwouder is een van de weinige tegenstanders van Barry, die heel goed vat heeft op de service variaties van Barry en dit maakt het lastig voor Barry om Oostwouder te kunnen bespelen. Al hoewel Barry iedere game goed meespeelde verloor hij de finale helaas met 4-0, toch een schitterende 2e plaats.

In het mixdubbelspel veroverde Martin met Britt Eerland een bronzen plak en Barry met zijn vaste mixt partner Carla Nouwen (SKF) een zilveren medaille. Barry en Martin bereikten de ½ finale tegen Oostwouder en Benit (Scylla) waarin ze 2-1 achter kwamen. Door een tactische ingreep wonnen ze uiteindelijk toch nog deze wedstrijd. In de finale tegen het favoriete dubbel Gommers (Enjoy) en Hageraats (Smash Hattem) ging het vanaf het begin voortvarend. In de 3e game was er even sprake van een verslapping, maar uiteindelijk wonnen de mannen de finale vrij overtuigend met 3-1 en veroverde Barry zijn 10e nationale titel bij de senioren en Martin zijn 1e. Helaas kon Martin niet bij de prijsuitreiking naast Barry op het podium komen staan daar hij direct na afloop van het dubbelspel weer richting Metz/Frankrijk vertrok voor een internationaal jeugdtoernooi. Al met al uitstekende prestaties waar we als club best trots op mogen zijn.

Bron: Web-site FvT – 3 maart 2014